ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος - Ασφαλιστικές: «Χαμηλά οι αυξήσεις» στα ασφάλιστρα υγείας

Συνάντηση Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Ασφαλιστικών για τα ασφάλιστρα υγείας. Ο υπουργός ζήτησε οι αυξήσεις να μη ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα και να κινούνται κοντά στον πληθωρισμό. Νέα επαφή άμεσα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, και του προεδρείου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με επίκεντρο τα ασφάλιστρα υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε θετικό κλίμα. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς, Δέσποινα Τσαγγαρη, καθώς και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Ναπολέων Μαραβέγιας.

Όπως επισημαίνουν πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι πιθανές αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα πρέπει να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα περσινά επίπεδα και να κινούνται στα όρια του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης, η αύξηση περιορίστηκε από το 15% στο 7%. Παράλληλα, αναμένεται η ανακοίνωση του νέου δείκτη από την ΕΛΣΤΑΤ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμβολο ασφάλειας ζωής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΑΕΕ: Νέα ψηφιακή καμπάνια «Employer of Choice» για νέους 22-35 ετών

Η ΕΑΕΕ ξεκινά ψηφιακή καμπάνια «Employer of Choice», προσελκύοντας νέους 22-35 ετών στον ασφαλιστικό κλάδο. Μέσα από βίντεο και το iknow-insurance.gr/career-paths, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται και στέλνουν βιογραφικά.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ERGO: «Μονόδρομος» ο ψηφιακός μετασχηματισμός με AI και κυβερνοασφάλεια

Στο 9ο InsurTech Conference η ERGO ανέδειξε τον ρόλο αξιόπιστων δεδομένων, ώριμης ΤΝ και κυβερνοασφάλειας. Παρουσίασε το μοντέλο AI Factory με ενοποιημένα standards συμμόρφωσης/ποιότητας και Human-in-the-Loop, επένδυση 130 εκατ. ευρώ έως το 2030, και στρατηγική Cybersecurity by Design με έμφαση σε cloud/τρίτους παρόχους.
Ασφάλεια σπιτιού αντικείμενο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η ασφάλιση κατοικιών στην Ελλάδα με 1,3 εκατ. συμβόλαια σε ισχύ

Σημαντική άνοδο σημείωσε η ασφάλιση κατοικιών το τρίτο τρίμηνο, με 1.304.067 συμβόλαια έως τις 30/9/2025, αυξημένα κατά 1,8%. Η ασφαλιστική κάλυψη φτάνει πλέον το 19,8% των κατοικιών, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ.