ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» τον Ιούλιο

Αύξηση 30,1% στην επιβατική κίνηση στο επτάμηνο που έφθασε στα 15,37 εκατ., ενώ σε σύγκριση με το 2019 η άνοδος έφθασε στο 10,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ισχυρά ανοδική κίνηση ακολούθησε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Ιούλιο, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 3,29 εκατ., αυξημένη κατά 16,1% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2022, αλλά και αυξημένη κατά 10,5% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 12,7% και 17,7% αντίστοιχα. Σε σύγκριση με το 2019, τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν άνοδο κατά 12,4% και 9,7% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τους επτά μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 15,37 εκατ., αυξημένη κατά 30,1% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 7,9% σε σύγκριση με το 2019. Αναλυτικά, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 23,3% και 33,5% αντίστοιχα, ενώ παρουσίασαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 10,4% και 6,9% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2023 ανήλθε σε 133.700, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 14,1% σε σχέση με το 2022 και 4,7% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 8,4% και 18,9% σε σχέση με το 2022, ενώ σημείωσαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 8,7% και 1,8% αντίστοιχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ελ. Βενιζέλος»: Δεν σταματούν τα ρεκόρ - Θα ξεπεράσει τους 35 εκατ. επιβάτες

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» κόντρα στην αβεβαιότητα σπάει τα ρεκόρ και διατηρεί το στόχο κερδών 200 εκατ., Αναδιατάσσει επενδύσεις 950 εκατ. προσβλέποντας σε δυναμικότητα άνω των 40 εκατ. επιβατών.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί ακυρώθηκε ο mega-διαγωνισμός για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πιο κοντά στην προοπτική ενός νέου δεύτερου τέρμιναλ έρχεται το αεροδρόμιο της Αθήνας μετά την αλλαγή στρατηγικής για την επέκταση της δυναμικότητας. Επενδύσεις 950 εκατ. ευρώ ως το τέλος της δεκαετίας.
Κεντρικός πύργος αεροδρομίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαρχαιωμένα συστήματα πίσω από το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Αναζητούνται ακόμη τα αίτια του χθεσινού μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, που προκάλεσε αλυσιδωτές καθυστερήσεις πτήσεων. Απαρχαιωμένα τα συστήματα της ελληνικής αεροναυτιλίας Με ραντάρ ηλικίας 25–30 ετών η εναέρια κυκλοφορία.