ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
Η πόλη της Τεχεράνης με την ιρανική σημαία και τον Πύργο Μιλάντ στο φόντο.

Ιράν: Κυβερνοεπίθεση έπληξε το προσκείμενο στην κυβέρνηση πρακτορείο Fars

Το Fars είναι μια από τις κυριότερες πηγές πληροφοριών που δίνουν οι κρατικές αρχές για τις διαδηλώσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει γενικώς «ταραχές», με αφορμή τον θάνατο της νεαρής Κούρδισσας Μαχσά Αμινί, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, που συνδέεται με την κυβέρνηση της χώρας, δέχτηκε επίθεση από χάκερ την Παρασκευή, ανέφεραν άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Μια ομάδα χάκερ κατέστησε αδύνατη την πρόσβαση στον ιστότοπο του πρακτορείου Fars για κάποια λεπτά» μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim. Το Fars είναι μια από τις κυριότερες πηγές πληροφοριών που δίνουν οι κρατικές αρχές για τις διαδηλώσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει γενικώς «ταραχές», με αφορμή τον θάνατο της νεαρής Κούρδισσας Μαχσά Αμινί, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σήμερα, το πρακτορείο ανέφερε μέσω του Telegram ότι «η πρόσβαση για τους χρήστες» στον ιστότοπό του «διαταράχθηκε» λόγω μιας «σύνθετης επιχείρησης πειρατείας και κυβερνοεπίθεσης». Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία «αφαίρεσης» τυχόν κακόβουλου λογισμικού ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα σε ορισμένες υπηρεσίες του για μερικές ημέρες, πρόσθεσε. Το Fars υποστήριξε επίσης, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ότι γίνονται σχεδόν καθημερινά κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος του «από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των κατεχομένων εδαφών» (σ.σ. το Ισραήλ).

Στις 21 Οκτωβρίου μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Black Rewars ανέφερε ότι απέκτησε πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ζήτησε από τις αρχές να απελευθερώσουν όλους τους πολιτικούς κρατουμένους και τα άτομα που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις. Αφού έληξε η διορία των 24 ωρών που είχε δώσει, έγγραφα, χάρτες και ένα βίντεο αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Στις 23 Νοεμβρίου ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας παραδέχτηκε ότι μια θυγατρική του στοχοθετήθηκε, υποβαθμίζοντας όμως τη σημασία των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση τριών ανδρών για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες

Στο Ιράν εκτελέστηκαν σήμερα τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες, σύμφωνα με το Mizan Online. Το Ιράν παραμένει δεύτερο παγκοσμίως σε εκτελέσεις μετά την Κίνα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος Ιρανός καταζητούμενος για απάτη

Ένας 44χρονος υπήκοος Ιράν, καταζητούμενος για απάτη που φέρεται να διέπραξε το 2021 στην Τεχεράνη, συνελήφθη στην Καρδία Θεσσαλονίκης και αναμένεται η εξέταση του αιτήματος έκδοσής του.
Σημαία στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Δημόσια εκτέλεση βιαστή και δολοφόνου πραγματοποιήθηκε στο Ιράν

Σήμερα το πρωί, ο άνδρας εκτελέστηκε δημόσια, όπως ζητήθηκε από την οικογένειά του και τους πολίτες του, λόγω του συναισθηματικού αντίκτυπου που είχε αυτή η υπόθεση στην κοινωνία, δήλωσε ο Νασέρ Αταμπάτι, εισαγγελέας.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες συλλήψεις για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν

Ο λαός της χώρας πιστεύει σε μεγάλο βαθμό ότι ένα τεράστιο κενό στην ασφάλειά κατέστησε δυνατή την δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη σε μία μέρα που επικρατούσαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, λόγω της ορκωμοσίας του νέου προέδρου.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανοσουηδός στο Ιράν, εκτελέστηκε κατηγορούμενος για «τρομοκρατία»

Ο Χαμπίμπ Φαρατζολάχ Σαάμπ κρίθηκε ένοχος για το ότι ήταν ηγέτης οργάνωσης η οποία θεωρήθηκε υπεύθυνη για επιθέσεις συμπεριλαμβανομένης αυτής σε στρατιωτική παρέλαση το 2018 που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.