ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 5.000 νεκροί στην Ευρώπη από τον κορονοϊό

Δραματικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων του νέου κορονοϊού, αφού μόνο στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 5.168, με την Ιταλία να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά, μετρώντας 3.405 απώλειες.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 5.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζονται σε επίσημες πηγές έως στις 13.00 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, 5.168 νεκροί έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, η πλειονότητα των οποίων στην Ιταλία (3.405), τη χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα παγκοσμίως.

Με 1.034 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 110.568 επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων, η Ευρώπη είναι η ήπειρος που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Στη χώρα μας οι νεκροί έφτασαν τους 7, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 1.000 θανάτων, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν στα 20.000, ανακοίνωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η χώρα μετρά πλέον 1.002 νεκρούς από την επιδημία Cοvid-19 και σε εθνικό επίπεδο καταγράφονται 19.980 κρούσματα, με μία αύξηση 2.833 κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έλεγχοι σε 200 αφίξεις ταξιδιωτών από Ιταλία από τις αρχές

Η Ισπανία ξεκίνησε ελέγχους σε ταξιδιώτες από Ιταλία σε έξι αεροδρόμια λόγω διαφωνίας για τη μετανάστευση. Συνολικά ελέγχθηκαν 199 άτομα, ενώ τα μέτρα θα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου μετά και σχετική απόφαση της Ιταλίας.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδρίτη: Προσωρινός έλεγχος συνόρων για ταξιδιώτες από Ιταλία

Η Ισπανία επαναφέρει προσωρινά ελέγχους διαβατηρίων σε αεροδρόμια και λιμάνια για ταξιδιώτες από Ιταλία, αντιδρώντας στα μέτρα της Ρώμης λόγω αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Τα μέτρα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απορρίπτει εξωτερικές παρεμβάσεις

Η Ιταλία απέρριψε το ισπανικό αίτημα για άρση της προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, τονίζοντας πως αποφάσεις που αφορούν εθνική ασφάλεια και σύνορα δεν υπαγορεύονται απ' έξω και παραμένει στάση έως τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία κάλεσε την Ιταλία να επαναφέρει τη Σένγκεν έως 9 Αυγούστου

Η Ισπανία ζήτησε από την Ιταλία να επαναφέρει άμεσα τη Συμφωνία Σένγκεν, αλλιώς θα λάβει αντίμετρα για την προστασία των πολιτών της, τονίζοντας ότι η Ιταλία έχει τις περισσότερες παράτυπες εισόδους τα τελευταία χρόνια.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η παύση της Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπογράμμισε ότι η παύση της Συμφωνίας Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας, αλλά αποτελεί οργανωτικό και προληπτικό μέτρο για την εθνική ασφάλεια, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ισπανία.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό ζήτημα

Συνεχίζεται η κόντρα Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες τόνισε ότι πολλές χώρες, μεταξύ τους και η Ιταλία, δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε κρίσεις, όπως αυτές στη Λαμπεντούζα.