ΓΔ: 2676 -0.15% Τζίρος: 149.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:59:38
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Ιταλία: Παράταση συνοριακών ελέγχων με Ισπανία λόγω ανάλυσης ειδικών

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε πως οι συνοριακοί έλεγχοι με την Ισπανία παρατείνονται για δύο εβδομάδες, έπειτα από ανάλυση ειδικών, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Ισπανίας και της ΕΕ για επίλυση της κατάστασης.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για ακόμη δύο εβδομάδες τους συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, βασίστηκε σε ανάλυση ειδικών της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Συνόρων.

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι "έγινε επειδή ήταν αναγκαίο. Η συγκεκριμένη απόφαση βασίζεται σε ανάλυση ειδικών της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Συνόρων".

Όπως εξήγησε ο Πιαντεντόζι, "η παράταση περιορίζεται σε δύο μόνον εβδομάδες διότι από την μία οι ειδικοί θεωρούν ότι παραμένουν οι λόγοι στους οποίους βασίσθηκε η έγκριση του όλου αυτού μέτρου αλλά, από την άλλη, είναι σίγουρα αξιοσημείωτη η προσπάθεια που καταβάλλει η ισπανική κυβέρνηση, μαζί με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ξεπεραστεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε".

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι "θα μπορεί να είναι η τελευταία παράταση, διότι αυτό θα σήμαινε ότι οδεύουμε προς επιστροφή στην κανονικότητα. Είμαστε ανοικτοί και βασιζόμαστε σε κάθε μορφή συνεργασίας με την Ισπανία και την ΕΕ".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση 15 ημερών στην αναστολή Σένγκεν μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας

Η Ιταλία παρατείνει για 15 μέρες την αναστολή της Σένγκεν ως προς την Ισπανία λόγω της κατάστασης στη Θέουτα, ενώ η Ισπανία απαντά με παράταση ελέγχων στα σύνορα για ταξιδιώτες από Ιταλία, σύμφωνα με τα υπουργεία Εσωτερικών.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία κάλεσε την Ιταλία να επαναφέρει τη Σένγκεν έως 9 Αυγούστου

Η Ισπανία ζήτησε από την Ιταλία να επαναφέρει άμεσα τη Συμφωνία Σένγκεν, αλλιώς θα λάβει αντίμετρα για την προστασία των πολιτών της, τονίζοντας ότι η Ιταλία έχει τις περισσότερες παράτυπες εισόδους τα τελευταία χρόνια.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η παύση της Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπογράμμισε ότι η παύση της Συμφωνίας Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας, αλλά αποτελεί οργανωτικό και προληπτικό μέτρο για την εθνική ασφάλεια, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ισπανία.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ενδεχόμενη αναστολή Σένγκεν για αφίξεις από Ισπανία εξετάζει η κυβέρνηση

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε αναστολή της Σένγκεν για την Ισπανία μετά την άφιξη μεταναστών στη Θέουτα, ενώ ο Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε λανθασμένη την παροχή ισπανικής υπηκοότητας σε παράτυπους μετανάστες.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απορρίπτει εξωτερικές παρεμβάσεις

Η Ιταλία απέρριψε το ισπανικό αίτημα για άρση της προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, τονίζοντας πως αποφάσεις που αφορούν εθνική ασφάλεια και σύνορα δεν υπαγορεύονται απ' έξω και παραμένει στάση έως τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό ζήτημα

Συνεχίζεται η κόντρα Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες τόνισε ότι πολλές χώρες, μεταξύ τους και η Ιταλία, δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε κρίσεις, όπως αυτές στη Λαμπεντούζα.