ΓΔ: 2237.91 0.07% Τζίρος: 45.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:00:35
Φώτο: Shutterstock

Η εξάπλωση του κοροναϊού απειλεί και τον Τζέιμς Μποντ

Εκθέσεις, παραστάσεις και προβολές ταινιών ακυρώνονται σε Βρετανία και Γαλλία λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κοροναϊού. Ακόμα και η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Νο Τime to Die» δε φαίνεται να γλυτώνει.

Η διαδεδομένη ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού έχει πλήξει και τον κόσμο της τέχνης και του θεάματος στη Βρετανία, με την Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου, που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα, να ακυρώνεται, όπως και πολλά άλλα δημόσια γεγονότα, ενώ παράλληλα γεννώνται αμφιβολίες για την προβολή της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

«Ακολουθήσαμε τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης κι επεξεργασθήκαμε τις προτάσεις των αρχών δημόσιας υγείας κι άλλων οργανισμών κι έτσι μετά λύπης μας λάβαμε την απόφαση να μην πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση φέτος», ανακοίνωσε στο Twitter της Έκθεσης (που είχε προγραμματισθεί για τις 10-12 Μαρτίου) η διοργανώτρια εταιρεία Reed Exhibitions. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έκθεση βιβλίου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 25.000 επαγγελματίες του εκδοτικού τομέα, «αντιμετωπίζουν περιορισμούς στα ταξίδια τους», λόγω της επιδημίας, εξηγούν οι διοργανωτές.

Και η Γαλλία αναγκάσθηκε να ακυρώσει λόγω της επιδημίας του κοροναϊού την Έκθεση Βιβλίου στο Παρίσι, που είχε προγραμματισθεί για τις 20-23 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παραγωγής Walt Disney ακύρωσε πολλές εκδηλώσεις της για τα ευρωπαϊκά εγκαίνια του νέου δικτύου της Disney+, για να ανταγωνισθεί το Netflix και το Amazon Prime, που θα προβάλει την τελευταία ταινία της σειράς Star Wars, το Mandalorian.

Στο κόκκινο χαλί στην αυριανή εναρκτήριο εκδήλωση στο Λονδίνο είχαν κληθεί να περπατήσουν πολυάριθμοι διάσημοι και επιχειρηματικά στελέχη ενόψει των προβολών του νέου δικτύου, που από τις 24 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Το φιλοθεάμον κοινό εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με την προβολή της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ με τίτλο «Νο Τime to Die» (Δεν είναι καιρός να πεθάνεις), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα για το 2020.

Η τελευταία παρουσία στην οθόνη του ηθοποιού Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του ‘Πράκτορα 007’ αναμενόταν να εγκαινιασθεί στις 2 Απριλίου, όμως δύο διαδικτυακές σελίδες θαυμαστών του Τζέιμς Μποντ απευθύνθηκαν στην εταιρεία παραγωγής, ζητώντας της να καθυστερήσει την έναρξη των προβολών, «έως το καλοκαίρι, οπότε οι ειδικοί αναμένουν πως η επιδημία θα έχει φθάσει στο κατακόρυφο και θα είναι πλέον υπό έλεγχο», φοβούμενες ότι πολλές κινηματογραφικές αίθουσες θα έχουν κλείσει έως τότε λόγω της επιδημίας.

Εξίσου προβληματική θεωρείται ότι μπορεί να είναι και η εναρκτήρια προβολή του «Not Time to Die» στις 31 Μαρτίου με 5.000 θεατές στο Λονδίνο, εκτιμούν οι ιστοσελίδες θαυμαστών, M16 Confidential και The James Bond Dossier.

Τόσο η EON Production, όσο και οι MGM και Universal που συμμετέχουν στην παραγωγή, δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερινός κινηματογράφος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο πολιτισμός ως βασικός παράγοντας υγείας στο 28ο ΦΝΘ

Η κ. Αλεξομανωλάκη τόνισε πως η Πολιτιστική Συνταγογράφηση στηρίζει την ψυχική υγεία και λειτουργεί ως κίνητρο για νέες συμμετοχές σε πολιτιστικές δράσεις, ενώ το πιλοτικό έργο της οδεύει προς ολοκλήρωση.
Θερινός κινηματογράφος
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινά το 79ο Φεστιβάλ Καννών με έμφαση στο διεθνές σινεμά δημιουργών

Το 79ο Φεστιβάλ Καννών ξεκινά με τη «La Vénus électrique» του Πιερ Σαλβαντορί, δίνοντας έμφαση στο διεθνές σινεμά δημιουργών με πολυαναμενόμενες ταινίες από βετεράνους και νέους σκηνοθέτες. Σύνολο 22 ταινίες για τον Χρυσό Φοίνικα.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Κλερ Μοριέ

Η ηθοποιός Κλερ Μοριέ, γνωστή για ρόλους στο «Κλουβί με τις τρελές» και την «Αμελί», πέθανε στα 97 της. Ξεκίνησε από το θέατρο, απογειώθηκε στον κινηματογράφο με τα «400 χτυπήματα» και πρωταγωνίστησε σε μεγάλες γαλλικές επιτυχίες.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σπάικ Λι υπερασπίζεται την ταινία «Michael» απέναντι στην κριτική

Ο Σπάικ Λι υπερασπίστηκε το «Michael» υποστηρίζοντας πως η κριτική για την παράλειψη των καταγγελιών δεν ταιριάζει με τη χρονική περίοδο της ταινίας, που καλύπτει τη διαδρομή του Μάικλ Τζάκσον ως το 1988 και το άλμπουμ «Bad».
παράθυρο με βιβλίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα κινητή βιβλιοθήκη φέρνει βιβλία σε ασθενείς κατ’ οίκον φροντίδας

Η «Κινητή Βιβλιοθήκη Ανάσας» φέρνει βιβλία σε ασθενείς με κατ' οίκον φροντίδα, ενισχύοντας τη ζωή τους μέσω της πρόσβασης σε γνώση και λογοτεχνία. Η δράση υλοποιείται από το ΕΚΤ, το WinCancer και αντικαρκινικά νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά.
ασφάλεια ανθρώπων ξύλινα ομοιώματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η άτυπη μάθηση ως εργαλείο ενδυνάμωσης και ψυχικής ανθεκτικότητας νέων

Ημερίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα παιδιών και νέων, με καλές πρακτικές από πολιτισμό, υγεία, εκπαίδευση και κοινωνική φροντίδα, διοργανώνεται 24/4 στο Goethe-Institut Θεσσαλονίκης από το ΙΜΜΑ, τους Γιατρούς του Κόσμου και το ΔΙΠΑΕ.