ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χάρης Δούκας πορτρέτο
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κυβερνητικά στελέχη: Ο Χάρης Δούκας αναιρείται για το Μνημείο του Αγνώστου

Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζουν τη μεταστροφή του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σχετικά με το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τονίζοντας ότι υποστήριξε δύο αντίθετες θέσεις σε λίγες ώρες.

Κυβερνητικά στελέχη σχολίασαν τη στάση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, επισημαίνοντας ότι μέσα σε λίγες ώρες ο κ. Δούκας αναιρέθηκε ως προς τις θέσεις του σχετικά με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Όπως υπενθυμίζουν, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, ο δήμαρχος είχε δηλώσει πως, βάσει της πρόσφατης τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή, η ευθύνη για το μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Μάλιστα, είχε εκφράσει ειρωνικά την ευχή για "καλή τύχη", την οποία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, θα έπρεπε να απευθύνει στους δημότες και σε όσους κυκλοφορούν στην Αθήνα από την ημέρα της εκλογής του.

Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, ο κ. Δούκας ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το ζήτημα της αρμοδιότητας, εκφράζοντας αντίθετη άποψη από εκείνη που είχε διατυπώσει προηγουμένως.

Τα κυβερνητικά στελέχη υπογράμμισαν ότι ο δήμαρχος υποστήριξε δύο αντικρουόμενες θέσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημείωσαν, τέλος, πως "αυτό που απομένει είναι να ξεμπλέξει τις σκέψεις του, που μπορεί να έχει σημασία για τον ίδιο αλλά δεν απασχολεί την κοινωνία". Τόνισαν επίσης ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του μνημείου, αναλαμβάνοντας όποιες ενέργειες απαιτούνται για την προστασία του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το χάος στο κυκλοφοριακό

Ο Παύλος Γερουλάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα στο κυκλοφοριακό της Αττικής, μιλώντας για χαμένο χρόνο, επιδείνωση της καθημερινότητας και ανάγκη νέας στρατηγικής.
Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκριάτικο γλέντι στους δρόμους της Αθήνας

Με μουσική, χορό και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Αθήνας με παρέλαση από το Σύνταγμα ως την πλατεία Κοτζιά, παρουσία του δημάρχου Χάρη Δούκα και ζωντανά μουσικά σχήματα να δίνουν τον ρυθμό.
Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αθήνα γιορτάζει με κορυφαίες αποκριάτικες εκδηλώσεις

Στην Αθήνα κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με μεγάλη παρέλαση, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια και παραδοσιακά έθιμα από συλλόγους, φέρνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη.
Βοτανικός κήπος Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμος Αθηναίων φυτεύει 500 νέα δέντρα στο Άλσος Ιλισίων

Στο Άλσος Ιλισίων φυτεύτηκαν 500 νέα δέντρα από τον Δήμο Αθηναίων με τη στήριξη της «ΣΥΝΕΣΙΣ - ΠΗΓΗ» AMKE, ενώ από τις αρχές του 2024 έχουν τοποθετηθεί συνολικά 1.191 δέντρα, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα και το πράσινο.
Πανόραμα Νέων 2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στον δήμο Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων προχωρά στη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για άτομα 17-30 ετών, προσφέροντας θεσμικό βήμα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων για την πόλη. Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση και τελική έγκριση.