ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Φοροδιαφυγή «μαμούθ» 1 εκατ. με 200 πολυτελείς βίλες στη Μύκονο

Μέσω σαρωτικών διασταυρώσεων και ελέγχων, η ΑΑΔΕ εντόπισε ιστοσελίδα με χαρακτηριστικά πλατφόρμας διαμοιρασμού, μέσω της οποίας ενοικιάζονταν βίλες χωρίς να πληρώνονται φόροι. Η φοροδιαφυγή αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

Φρένο σε φοροδιαφυγή μαμούθ που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ από πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στην Μύκονο έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ πιάστηκε εταιρεία που διαχειρίζεται πολυτελή ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση. Μέσω σαρωτικών διασταυρώσεων και ελέγχων, η Ανεξάρτητη Αρχή εντόπισε ιστοσελίδα με χαρακτηριστικά πλατφόρμας διαμοιρασμού, με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

«Πάρτι» φοροδιαφυγής

  • Σχεδόν 200 υπερπολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο προβάλλονταν και ενοικιάζονταν μέσω της ιστοσελίδας, χωρίς παραστατικά και χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία
  • Προσφέρονταν και πολλές επιπλέον υπηρεσίες, όπως παροχή υπηρετικού προσωπικού, διοργάνωση πάρτι, δείπνα, ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής
  • Η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 5.000 ευρώ ανά ακίνητο

Πώς πιάστηκαν στη «φάκα»

Μέσω εκτεταμένων διασταυρώσεων, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής διαπίστωσαν ότι οι αναρτήσεις των καταλυμάτων δεν ανέφεραν τον Αριθμό Μητρώου των Ακινήτων. Τα συνολικά πρόστιμα αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρος και Εφορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώην σύζυγοι, οι καλύτεροι «πληροφοριοδότες» της ΑΑΔΕ σε υποθέσεις φοροδιαφυγής

Πρώην σύζυγοι, δυσαρεστημένοι πελάτες, λογιστές οι πληροφοριοδότες της εφορίας. Οι καταγγελίες των πολιτών στην ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή και πειραγμένες αποδείξεις μειώθηκαν το 2025 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι προτείνει το ΔΝΤ στην ΑΑΔΕ για τους ελέγχους και την είσπραξη χρεών

Εύσημα για την πρόοδο της ΑΑΔΕ και συστάσεις για τη χρήση της ΑΙ στην αξιολόγηση κινδύνου φορολογικών υποθέσεων, την επιλογή για έλεγχο και στην είσπραξη οφειλών, περιέχει η ειδική μελέτη του ΔΝΤ.
Συμβούλιο της Επικρατείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΣτΕ πάνε τα πρόστιμα για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων στην ΑΑΔΕ

Στο ΣτΕ στέλνει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τη συνταγματικότητα των προστίμων της εφορίας για την παράλειψη διαβίβασης στην ΑΑΔΕ των αποδείξεων που ήδη έχουν εκδοθεί και χωρίς να έχει διαπραχθεί φοροδιαφυγή.
Κλειστό κατάστημα ΕΑΔΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής κρίνονται ανεπαρκή

Η Νίκη χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, επικαλούμενη στοιχεία της ΑΑΔΕ που δείχνουν αύξηση της παραβατικότητας το 2025 στο 29,7%, με σχεδόν μία στις τρεις ελεγχόμενες επιχειρήσεις να παρανομεί.
Διαχείριση σχέσεων πελατών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο υπερόπλο της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής με 20 πρωτόγνωρες δυνατότητες

Το Data Analytics είναι το νέο υπερόπλο της ΑΑΔΕ στις διασταυρώσεις, καθώς δημιουργεί το «προφίλ» κάθε φορλογούμενου με στοιχεία από myData, δηλώσεις ΦΠΑ, τραπεζικούς λογαριασμούς και social media.
Γιώργος Πιτσιλής στο βήμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταθέσεις, εμβάσματα και ακίνητη περιουσία στο στόχαστρο ελέγχων της ΑΑΔΕ

Φορολογούμενοι με μεγάλες καταθέσεις, εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, μεγάλη ακίνητη περιουσία και απέκτησαν τα τελευταία χρόνια και περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, τίθενται στο στόχαστρο των Ελεγκτικών Κέντρων της ΑΑΔΕ.