ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κλειστό σχολείο πόρτα
Πόρτα σχολείου με λουκέτο, δηλώνοντας προσωρινό κλείσιμο της σχολικής μονάδας.

Δεν θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τα σχολεία σε Λέσβο και Πέλλα

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας μεταξύ 14 και 18 Σεπτεμβρίου ακόμα τριών εκπαιδευτικών μονάδων.

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου σε Λέσβο και Πέλλα.

Η απόφαση, που πάρθηκε μετά από σχετική εισήγηση από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», αφορά όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 έως και 18 Σεπτεμβρίου των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των εξής σχολείων:

  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας)

Υπενθυμίζεται ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης (Task Force) με την σύμπραξη των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου (2131510984, 2131510985 και 2131510986), είτε μέσω email (schools@civilprotection.gr).

Από το υπουργείο τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι «πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική» και ότι εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα θα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. «Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς», αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα του υπουργείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Συνάντηση με το ΔΣ Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη με το ΙΕΠ με επίκεντρο την επόμενη σχολική χρονιά, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες.
Κτήριο Οικονομικού Πανεπιστημίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6,5 εκατ. ευρώ στο ΟΠΑ για κάλυψη στεγαστικών αναγκών

Το Υπουργείο Παιδείας χρηματοδοτεί το ΟΠΑ για αγορά και ανακαίνιση ακινήτου, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες μελών ΔΕΠ και διοικητικών υπηρεσιών. Η υπουργός Ζαχαράκη τονίζει τη στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ: Κούφιες οι υποσχέσεις Τσίπρα για «πολιτική αλλαγή» στα ιδιωτικά ΑΕΙ

Η ΚΝΕ κατηγορεί το κόμμα Τσίπρα για υποκλίσεις στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και για διατήρηση αντισυνταγματικών νόμων, ενώ καλεί μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να παλέψουν με ΚΚΕ για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Δακρυγόνα σε διαδηλωτές για καταγγελίες νοθείας εξετάσεων

Η ινδική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στο Νέο Δελχί, διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός υπουργός Παιδείας: Θεμελιώδης ο ρόλος του εκπαιδευτικού με την ΤΝ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα συναντήθηκε με τη Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε τεχνητή νοημοσύνη, ένταξη, αγορά εργασίας και δημογραφικές προκλήσεις.