ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Θεσσαλονίκη και Έβρο

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης–Βέροιας συνελήφθη 59χρονος οδηγός φορτηγού που μετέφερε έντεκα μετανάστες χωρίς έγγραφα, κρυμμένους σε καρότσα πίσω από εμπορεύματα.

Δύο υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές σε Θεσσαλονίκη και Έβρο, προχωρώντας στη σύλληψη συνολικά τριών ατόμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, εντόπισαν φορτηγό με επικαθήμενο στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης–Βέροιας, το οποίο οδηγούσε 59χρονος.

Κατά τον έλεγχο, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο επικαθήμενο έντεκα αλλοδαποί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, κρυμμένοι πίσω από παλέτες με εμπορεύματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει αεροπορικώς σε γειτονική χώρα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, συνελήφθη η 48χρονη ιδιοκτήτρια του οχήματος. Το φορτηγό και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Στη δεύτερη υπόθεση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος μετέφερε παράνομα τέσσερις μετανάστες.

Ο οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. Στο σήμα στάσης δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, προτού ακινητοποιήσει το όχημα και προσπαθήσει να διαφύγει πεζός, χωρίς επιτυχία.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, καθώς σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών σε Καβάλα και Έβρο

Στη σύλληψη δύο διακινητών που μετέφεραν παράνομα συνολικά 13 μετανάστες στην Καβάλα και τον Έβρο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Οι διακινητές εντοπίστηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά, οδηγώντας οχήματα με παράνομους επιβαίνοντες.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 65χρονου Λευκορώσου με διεθνές ένταλμα για απάτες

Συνελήφθη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης 65χρονος Λευκορώσος, καταζητούμενος για οικονομικά εγκλήματα στη Ρωσία. Εναντίον του εκκρεμούσε εντολή προσωρινής σύλληψης και απόφαση έκδοσης στη Λευκορωσία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 40χρονος συνελήφθη με συνθετική κάνναβη και αναβολικά

Συνελήφθη 40χρονος στο κέντρο Θεσσαλονίκης σε αστυνομική επιχείρηση, με ποσότητες συνθετικής κάνναβης, αναβολικά και φυτικά αποσπάσματα για παρασκευή ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη και πρόστιμο σε άνδρα που προσπάθησε να πουλήσει σκύλο

Συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης να πουλά σκύλο για 50 ευρώ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ, ενώ το ζώο μεταφέρθηκε σε χώρο φιλοξενίας. Ο συλληφθείς είναι βουλγαρικής καταγωγής.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στη Θεσσαλονίκη

Κατάστημα στη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 25 υπολογιστές, servers και 1.920 ευρώ. Δικογραφία σχηματίστηκε για παραβάσεις περί παιγνίων.