ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στον Έβρο συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Δύο συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών σημειώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε περιοχές του Έβρου, την ώρα που οι αρμόδιες αρχές εντείνουν τα μέτρα φύλαξης στα σύνορα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας εντόπισαν σε αγροτική περιοχή έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετέφερε οκτώ παράτυπους μετανάστες με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε λίγο αργότερα σε επαρχιακή οδό, όπου οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων συνέλαβαν έναν ακόμη αλλοδαπό διακινητή. Ο τελευταίος μετέφερε με ίδιο όχημα επτά μετανάστες, επιδιώκοντας την παράνομη διέλευσή τους εντός της ελληνικής επικράτειας.

Κατασχέσεις και δικονομική πορεία υπόθεσης

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τόσο τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση, όσο και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. Οι δύο υπόδικοι θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ αρμόδια για την περαιτέρω προανάκριση είναι τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι εντατικοί έλεγχοι και οι συντονισμένες ενέργειες συμβάλλουν καθοριστικά στη διασφάλιση των συνόρων και στον περιορισμό της παράνομης διακίνησης προσώπων στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με κάμερες

Αστυνομικοί στον Θερμαϊκό Θεσσαλονίκης συνέλαβαν άνδρα 55 ετών και γυναίκα 51 ετών, μετά από καταγγελία 35χρονης ότι κάμερες στο σπίτι τους κατέγραφαν ιδιωτικό χώρο και κοινόχρηστο σημείο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 28χρονα ξαδέλφια συνελήφθησαν για τη δολοφονία Κύπριου επιχειρηματία

Δύο 28χρονα ξαδέλφια, Έλληνες υπήκοοι με καταγωγή από τη Γεωργία, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία 49χρονου επιχειρηματία στη Λεμεσό. Βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι όπου εντοπίστηκαν.