ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Pantelakis Sec.: Δύσκολο αλλά διαχειρίσμο το 2020 για την Aegean

Σύμφωνα με την Pantelakis Sec. η Aegean διαθέτει υψηλό «μαξιλάρι ρευστότητας» και ως εκ τούτου μπορεί να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που προκαλεί ο κορονοϊός στους αερομεταφορείς σε διεθνές επίπεδο.

Μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το 2019 η Aegean Airlines βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δύσκολο 2020, όπως άλλωστε και το σύνολο των αερομεταφορέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την Pantelakis Securities, σε report στο οποίο εξετάζει τόσο τα μεγέθη της εταιρείας το 2019 όσο και τις προοπτικές για το 2020, η Aegean διαθέτει αρκετά ισχυρά όπλα για να αντιμετωπίσει αυτές τις αναπάντεχες σκληρές συνθήκες. 

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε σημαντική μείωση των δρομολογίων της, προκειμένου να υπάρξει και περιορισμός του κόστους λειτουργίας της, στο 20% των προγραμματισμένων. Αυτή η απόφαση «μεταφράζεται» σε αναγκαστική δαπάνη μετρητών μεταξύ 30 και 35 εκατ. μηνιαίως. 

Όμως, σημειώνει η ελληνική χρηματιστηριακή, η Aegean διαθέτει το απαραίτητο μαξιλάρι ρευστότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκ βάθρων αλλαγή των δεδομένων τον κλάδο αερομεταφορών. Όσο για την πτώση της μετοχής κατά 56% σε σύγκριση με τα υψηλά επίπεδα του Ιανουαρίου και αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ρευστοποιήσεων για τους αερομεταφορείς που καταγράφεται σε όλες τις διεθνείς αγορές και όχι σε έλλειψη εμπιστοσύνης στην ίδια την εταιρεία. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο Aegean Airlines
ΑΓΟΡΕΣ

Aegean: Αυξάνει την τιμή στόχο στα 17,5 ευρώ η Alpha Finance-Axia

Σύσταση «Αγορά» και αυξημένη τιμή στόχο στα 17,5 ευρώ δίνει η Alpha Finance-AXIA για την μετοχή της Aegean, επισημαίνοντας τα σημαντικά περιθώρια ανόδου της μετοχής, παρά την πτώση που καταγράφει λόγω της κρίσης στη Μ. Ανατολή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάει πίσω έναν χρόνο το άνοιγμα της AEGEAN στην αγορά της Ινδίας

Εναν χρόνο delay θα έχει η είσοδος της Aegean στην Ινδία λόγω προβλημάτων πιστοποίησης των δύο Airbus 321neoXLR. Προβληματίζουν ενδεχόμενες συνέπειες από την κρίση στη Μ. Ανατολή. Αμετάβλητοι οι στόχοι μας, τονίζει ο Ευτύχιος Βασιλάκης.
Αγορές-Χρηματιστήρια
MARKET MAKER

Το Ιράν ρυθμιστής, πόσο θα επηρεάσει την Aegean, ποιοι ποντάρουν στα ακίνητα

Το Ιράν κρατά το βλέμμα της αγοράς, οι τράπεζες δέχονται πιέσεις, η Autohellas αναμένει σημαντικό μέρισμα από την Aegean, κινητικότητα στην ΕΧΑΕ και ενδιαφέρον για τα ακίνητα της Προοδευτικής.