ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Προληπτικά μέτρα προστασίας του ΔΕΣΦΑ για την εξάπλωση του κορονοϊού

Η εταιρεία εγγυάται την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και παίρνει μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα, ο ΔΕΣΦΑ συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα Συντονισμού που δημιουργήθηκε από τον Υπουργό Ενέργειας και περιλαμβάνει τις βασικές εταιρείες στο χώρο των ενεργειακών υποδομών και ακολουθεί τις οδηγίες της Πολιτείας, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια για μείωση των κρουσμάτων. 

Από τις 24 Φεβρουάριου, ο ΔΕΣΦΑ, ως μια υπεύθυνη εταιρεία που λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων, συνεργατών, πελατών και της ευρύτερης κοινότητας, έχει εφαρμόσει και υλοποιεί μια σειρά από προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού στους χώρους της εταιρείας και προς το κοινό.

Πέρα από αυτά τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και επικοινωνηθεί σε όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες (δημιουργία Ειδικής Ομάδας Πρόληψης, προληπτικά μέτρα για κρίσιμες υπηρεσίες, συμβουλές υγιεινής, περιορισμός ταξιδιών και συναντήσεων, ενθάρρυνση χρήσης ηλεκτρονικών επικοινωνιών, δημιουργία ειδικών γραμμών επικοινωνίας, κ.α.), ο ΔΕΣΦΑ προχωράει σε εξ ‘αποστάσεως εργασία, έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, διασφαλίζοντας την αδιάληπτη λειτουργία της εταιρείας.

Το μέτρο αυτό έχει ληφθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ, ως συνέπεια των εξελίξεων της διασποράς της νόσου στην Ελλάδα, με στόχο την προστασία όλων των εργαζομένων και την στήριξη των οικογενειών που έχουν παιδιά και χρειάζεται να παραμείνουν στο σπίτι ή λόγω άλλων ισχυόντων περιορισμών.

Όσον αφορά στην αδιάκοπη λειτουργία όλων των υπηρεσιών, ειδικά στη Ρεβυθούσα και κατά μήκος του δικτύου των αγωγών, αυτή εγγυάται μέσα από τη σύσταση ειδικών ομάδων επείγουσας ανάγκης, αλλαγές στις βάρδιες και τη διάρκεια τους, τροποποιήσεις σε διαδικασίες λειτουργίας και στα εφεδρικά συστήματα, σύμφωνα με το Πλάνο Άμεσης Ανταπόκρισής του ΔΕΣΦΑ και σύμφωνα με τα διεθνή συστήματα ασφάλειας, αντλώντας εμπειρία και καλές πρακτικές από τους μετόχους του ΔΕΣΦΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για έρευνες πετρελαίου και αερίου στη Συρία

Στο τηλεγράφημα για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Άγκυρας στη Συρία, ο όρος «μη δεσμευτική συμφωνία» αντικαταστάθηκε από «μνημόνιο κατανόησης» στην τελευταία παράγραφο.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα έτοιμη για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί με τη Συρία για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, με σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε ξηρά και θάλασσα, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Σομαλία και τη Λιβύη.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη δεύτερου Ουκρανού για σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Στην Κροατία συνελήφθη ένας Ουκρανός που φέρεται να εμπλέκεται στη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το 2022, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος. Θα εκδοθεί στη Γερμανία, ενώ κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε άλλο Ουκρανό για τον ίδιο λόγο.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό εργοστάσιο αερίου Novatek στη Βαλτική

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίθεση στο ρωσικό εργοστάσιο φυσικού αερίου Novatek στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, προκαλώντας ζημιές σε δύο μονάδες και πυρκαγιά. Το εργοστάσιο αποτελεί βασικό κόμβο εξαγωγών στη Βαλτική.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της Naftogaz στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία πραγματοποίησε νυχτερινές επιθέσεις σε επτά εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις υποδομές της Ukrnafta, θυγατρικής της Naftogaz.