ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
Η πόλη της Τεχεράνης με την ιρανική σημαία και τον Πύργο Μιλάντ στο φόντο.

Ιράν: Σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζητούν σκληρή τιμωρία των «ταραχοποιών»

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι περισσότερα από 46 μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, σκοτώθηκαν.

Σκληροπυρηνικοί Ιρανοί βουλευτές προέτρεψαν σήμερα το δικαστικό σώμα να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά» τους δράστες των ταραχών καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία αγωνίζεται να καταστείλει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αντιφρονούντων εδώ και χρόνια. Εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξέσπασαν τον Σεπτέμβριο μετά το θάνατο της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

«Ζητάμε από το δικαστικό σώμα να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους δράστες αυτών των εγκλημάτων και όλους εκείνους που βοήθησαν στα εγκλήματα και προκάλεσαν ταραχές», ανέφεραν σε δήλωσή τους 227 βουλευτές από το κοινοβούλιο του Ιράν των 290 εδρών, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το πρακτορείο ειδήσεων HRANA των ακτιβιστών μετέδωσε ότι 318 διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί στις ταραχές μέχρι το Σάββατο, μεταξύ των οποίων 49 ανήλικοι. Τριάντα οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν επίσης σκοτωθεί, πρόσθεσε.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι περισσότερα από 46 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, σκοτώθηκαν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα σε πολλές πόλεις του Ιράν, σύμφωνα με ομάδες ακτιβιστών και όπως φαίνεται από βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός καπνός Βατικανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας καταδικάζει τις δολοφονίες στο Ιράν και απορρίπτει τον πόλεμο

Ο πάπας Λέων καταδίκασε τις δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν και εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα αμάχους και την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν, μετά από κριτική του Τραμπ για τη στάση του στο ζήτημα.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κάθε διαδηλωτής θα θεωρείται «εχθρός», δηλώνει η αστυνομία

Ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας δήλωσε πως όσοι διαδηλώνουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα αντιμετωπίζονται ως «εχθροί». Ο Τραμπ κάλεσε τους Ιρανούς να ανατρέψουν το καθεστώς, μετά τις αιματηρές πρόσφατες διαδηλώσεις.