ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
Φώτο: Shutterstock

ΥΠΕΞ Ταγιάνι: Δεν πιστεύω ότι ο Τραμπ θα εισβάλει στη Γροιλανδία

Ο Ιταλός υπ. Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε πως ο Τραμπ δεν θέλει να εισβάλει στη Γροιλανδία, αλλά υπάρχουν συζητήσεις για αγορά της. Τόνισε ότι η τύχη της Γροιλανδίας ανήκει στη Γροιλανδία και τη Δανία και η Αρκτική είναι στρατηγικής σημασίας.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση της Rai, σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να πραγματοποιήσει εισβολή στη Γροιλανδία. Όπως ανέφερε, ο Μάρκο Ρούμπιο συζήτησε με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές το ενδεχόμενο αγοράς της Γροιλανδίας, ωστόσο «πρέπει να δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ταγιάνι, ο Ρούμπιο σκοπεύει να συναντήσει την πολιτική ηγεσία της Δανίας, με στόχο να συζητηθεί το ζήτημα της Γροιλανδίας.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι η Ιταλία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπενθυμίζουν πως «τη μοίρα της Γροιλανδίας την αποφασίζουν η Γροιλανδία και η Δανία». Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της Αρκτικής για την ασφάλεια της Δύσης, επισημαίνοντας πως η ανεξαρτησία, η εδαφική ακεραιότητα και το απαραβίαστο των συνόρων της Γροιλανδίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ για Μελόνι: «Είναι πραγματικά καλός άνθρωπος»

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη Μελόνι «καλό άνθρωπο» παρά τις πρόσφατες εντάσεις, εκφράζοντας εκτίμηση αλλά και διαφωνία για την άρνησή της να στηρίξει την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση κατά του Ιράν, πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Η ισχύς των διατλαντικών σχέσεων υπερισχύει διαδικτυακών προκλήσεων

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι η Ιταλία δεν θα απαντά σε προκλητικές δηλώσεις του Τραμπ, δίνοντας προτεραιότητα στη διατλαντική ενότητα και τη φιλία με τις ΗΠΑ, που παραμένουν στρατηγικός εταίρος της Ιταλίας και της Ευρώπης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα φραστική επίθεση Τραμπ κατά της πρωθυπουργού Μελόνι

Ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα λεκτική επίθεση κατά της Μελόνι, γράφοντας «χρειάζονται περιοριστικά μέτρα» στο Truth Social, λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Τα ιταλικά ΜΜΕ συνδέουν το σχόλιό του με πιθανή επαναπροσέγγιση Ρώμης-Ουάσιγκτον.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Απαιτείται ομαλότητα στις σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ

Η Τζόρτζια Μελόνι αποκάλυψε ότι την αιφνιδίασαν δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την ίδια και την κυβέρνησή της, τονίζοντας πως οι σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ πρέπει να ομαλοποιηθούν και ότι το ζήτημα πλέον δεν αφορά μόνο την Ιταλία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται άλλους, αλλά οι σύμμαχοι απουσιάζουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του, επέκρινε την Ιταλία και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για την απροθυμία τους να βοηθήσουν κατά του Ιράν, τονίζοντας πως δεν στηρίζουν επαρκώς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε κρίσιμες στιγμές.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι σε Τραμπ: Η φιλία μας δεν αύξησε τη δημοτικότητά μου

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απάντησε διαδικτυακά στον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως η δημοτικότητά της δεν σχετίζεται με εκείνον, η Ιταλία παραμένει κυρίαρχη και συμβούλεψε τον Τραμπ να εστιάσει στη δική του δημοτικότητα.