ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

«Αποφύγετε τις αγκαλιές» συστήνει ο ΟΠΕΚ

«Αποφύγετε τις χειραψίες και τις αγκαλιές» αναφέρεται σε αφίσα έξω από το κτίριο όπου θα γίνει η συνάντηση των υπουργών και των απεσταλμένων του ΟΠΕΚ καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ξέσπασμα του κοροναϊού.

«Αποφύγετε τη στενή επαφή», αναφέρεται σε αφίσα που υποδέχεται τους υπουργούς και τους απεσταλμένους του ΟΠΕΚ καθώς εισέρχονται στην έδρα του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) στην Βιέννη για να καθορίσουν την πολιτική τους για την παραγωγή πετρελαίου. Αυτή τη φορά, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ξέσπασμα του κοροναϊού, τους έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες: όχι χειραψίες, όχι αγκαλιές και να πλένετε συχνά τα χέρια σας.

«Αποφύγετε τις χειραψίες και τις αγκαλιές» αναφέρεται στην αφίσα και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, υπάρχει η εικόνα όπου δύο ανθρώπινες φιγούρες αγκαλιάζονται δίπλα σε ένα μεγάλο, κόκκινο σταυρό. Ως πρόσθετο μέτρο προστασίας, ο αριθμός των απεσταλμένων στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ έχει περιοριστεί ενώ οι δημοσιογράφοι έχουν αποκλειστεί από το κτίριο του Οργανισμού. Έξω από το κτίριο, το συνηθισμένο πλήθος των δημοσιογράφων που συγκεντρώνονται γύρω από τους υπουργούς καθώς εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτό είναι σημαντικά μικρότερο.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ και πολλοί υπουργοί και απεσταλμένοι του ΟΠΕΚ υποβλήθηκαν σε έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματός τους πριν μπουν στο κτίριο σήμερα.

«Εάν κάποιος που φθάνει στον ΟΠΕΚ έχει θερμοκρασία πάνω από 37,5 βαθμούς Κελσίου, θα σημάνει συναγερμός», δήλωσε στο Reuters πηγή, που μιλούσε μέσα από τα κεντρικά του ΟΠΕΚ.

Το Ιράν, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ και του οποίου κάποιοι αξιωματούχοι προσβλήθηκαν από τον ιό, απέστειλε τον υπουργό του, τον Μπιζάν Ζανγκανέ, στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

Σερβιτόρα στο Palais Kempinski, όπου διαμένουν ο Ζανγκανέ καθώς και υπουργοί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και τη Βενεζουέλα, δήλωσε ότι ακολουθεί τις οδηγίες να πλένει συχνά τα χέρια της ή να χρησιμοποιεί απολυμαντικό. «Αυτό είναι όλο που μπορεί να κάνεις», δήλωσε.

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε ότι ακολουθούνται όλες οι συστάσεις των υπηρεσιών υγείας, προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό».

Οι αρχές των αεροδρομίων της Αυστρίας ξεκίνησαν χθες τους υποχρεωτικούς ελέγχους θερμοκρασίας για επιβάτες με απευθείας πτήσεις από το Ιράν - δύο κάθε εβδομάδα - και τη Νότια Κορέα - τρεις πτήσεις - σύμφωνα με εκπρόσωπο του Αερολιμένα της Βιένης.

Πάντως την οδηγία να κρατούν αποστάσεις δεν την εφάρμοσαν όλοι οι αξιωματούχοι. Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο εμφανίζεται σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σήμερα να ποζάρει κάνοντας χειραψία με τον Ρώσο υπουργό και τον Νιγηριανό υπουργό Τιμίπρε Σίλβα.

Άλλοι, ωστόσο, ήταν πιο προσεκτικοί. «Είπα σε κάποιους ότι δεν θα κάνω χειραψία μαζί τους», δήλωσε απεσταλμένος στον ΟΠΕΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορτογαλική Βουλή κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Φόρος στα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση

Η Πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε φόρο στα υπερκέρδη πετρελαϊκών εταιρειών για το 2026, με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επενδύσεων στην πράσινη οικονομία, μετά από παρόμοια πρόταση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πιθανές νέες άδειες γεωτρήσεων στη Βόρεια Θάλασσα λέει ο Μπέρναμ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ τόνισε πως θα ακολουθήσει «πραγματιστική» στάση σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, απαντώντας στα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για νέες άδειες γεωτρήσεων.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παράταση στις απαγορεύσεις εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης ως 2027

Η Ρωσία παρατείνει έως 31 Ιανουαρίου 2027 τις απαγορεύσεις εξαγωγής ντίζελ και πετρελαίου, μετά από μέτρα στήριξης της εγχώριας αγοράς λόγω ουκρανικών επιθέσεων σε διυλιστήρια και περιορισμών σε βενζίνη και αεροπορικά καύσιμα.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πλήγματα στη Μέση Ανατολή ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου

Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε πως αναχαίτισε ιρανικούς πυραύλους και, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, βομβάρδισαν φιλοϊρανικές ομάδες στο Ιράκ, προκαλώντας νέα άνοδο τιμών στο πετρέλαιο. Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.