ΓΔ: 2153.49 0.72% Τζίρος: 121.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:38:41
Φωτο: ΑΠΕ

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Οι ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της κατάστασης στον Λίβανο, την Κίνα και τη Ρωσία.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της κατάστασης στον Λίβανο, την Κίνα και τη Ρωσία.

Περαιτέρω, oι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθούν στις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τη Λευκορωσία και τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί η μελλοντική εταιρική σχέση με τη Νότια Γειτονία.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλων περιφερειακών θεμάτων Δυτικών Βαλκανίων, Μίροσλαβ Λάιτσακ, ενώ του Συμβουλίου θα προηγηθεί άτυπο πρόγευμα που παραθέτει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με προσκεκλημένη την αρχηγό της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Barak MX
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πράσινο φως για τον αντιπυραυλικό θόλο των 3 δισ.

«Πράσινο φως» από την Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής για τη δημιουργία της «Ασπίδας του Αχιλλέα», ενός νέου πολυεπίπεδου θόλου αεράμυνας για αντιμετώπιση πυραύλων, drones και άλλων εναέριων απειλών.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζόναθαν Πάουελ, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Ουκρανία και τις απειλές ασφαλείας. Αύριο θα συναντήσει τον ομόλογό του, Τζον Χίλι.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στη Βουλή νέα εξοπλιστικά και η «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Στη Βουλή εισάγονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα για γνωμοδότηση, με επίκεντρο την αναβάθμιση της αεράμυνας και τη δημιουργία της «Ασπίδας του Αχιλλέα». Σημαντική συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και υποδομές για τα F-35 στην Ανδραβίδα.