ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
Φώτο: Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Πιερρακάκης. Credits: Menelaos Myrillas / SOOC

Πιερρακάκης: Το 2025 προχωρήσαμε ενωμένοι, μαζί και το 2026 στις προκλήσεις

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε απολογισμό του 2025 και μίλησε για τις προκλήσεις του 2026. Το φλουρί κέρδισε ο Όμηρος Τσάπαλος.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και συλλογικότητας πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το 2026, με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη να τονίζει τα σημαντικά επιτεύγματα του 2025 και να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «περάσαμε πολλές μεταρρυθμίσεις, κάναμε πολλές αλλαγές, φέραμε ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε πως «το 2025 πετύχαμε πολλά με συλλογική δουλειά. Όλοι μαζί θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του 2026».

Στο σχετικό βίντεο, ο υπουργός αναδεικνύει τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας, υπογραμμίζοντας ότι «πράγματα που τα συζητούσαμε για πάρα πολλά χρόνια έγιναν πραγματικότητα χάρη στη συλλογική δουλειά αυτής της ομάδας». 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη διεύρυνση των ορίων του εξωδικαστικού μηχανισμού και στην επένδυση της Euronext στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, την οποία χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή στη μεταπολίτευση.

Στο βίντεο εμφανίζεται και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επισήμανε τη σημασία της ομαδικής δουλειάς, δηλώνοντας ότι «αυτό το οποίο κερδίζει είναι η ομάδα. Γενικά, μια αλυσίδα είναι τόσο δυνατή, όσο δυνατός είναι ο ασθενέστερος κρίκος».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Φορολογία, Γιώργος Κώτσηρας, υπογράμμισε πως «αναμφίβολα το 2026 είναι ένα έτος προκλήσεων. Είναι ένα έτος στο οποίο θα έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε».

Το φλουρί της πίτας έπεσε στον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου, Όμηρο Τσάπαλο.

Πηγή: Facebook - Κυριάκος Πιερρακάκης

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προστασία κατοικίας συμβολική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετική προστασία πρώτης κατοικίας με εξωδικαστικό μηχανισμό

Ο Κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε νομοθετική παρέμβαση για την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα διαχωρισμού της από την υπόλοιπη περιουσία.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη - Birol στο Παρίσι για ενέργεια και Μέση Ανατολή

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον διευθυντή της IEA Fatih Birol, συζητώντας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις στις αγορές ενέργειας, ενόψει της συντονισμένης αποδέσμευσης πετρελαίου από την IEA.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Άμεση παρέμβαση αν χρειαστούν νέα μέτρα για την κρίση

Ο υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του Eurogroup, Κ. Πιερρακάκης, ανέφερε ότι η φύση της παρέμβασης για την κρίση στη Μέση Ανατολή θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της και την εξέλιξη των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.