ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Φάμελλος: «Αυταρχισμός αντί λύσεων» για τα μπλόκα, 7 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σ. Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για γενικόλογες εξαγγελίες και αυταρχισμό απέναντι στους αγρότες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει 7 προτάσεις, όπως φθηνότερο αγροτικό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Την έντονη αντίδρασή του στις κυβερνητικές επιλογές απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με δημόσια τοποθέτησή του.

Ο κ. Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη ουσιαστικών δεσμεύσεων που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον ελληνικό πρωτογενή τομέα και να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση επέλεξε να αποφύγει τη δέσμευση σε συγκεκριμένες λύσεις, καταφεύγοντας σε γενικόλογες τοποθετήσεις και πλέον στρέφεται προς αυταρχικές πρακτικές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν δίνει προτεραιότητα στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά επικεντρώνεται σε άλλα ζητήματα, αφήνοντας εκτεθειμένη την ύπαιθρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε επτά προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, η θέσπιση αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, η απόρριψη της συμφωνίας Mercosur, οι αποζημιώσεις για απώλειες ζωικού κεφαλαίου και εισοδήματος, καθώς και η επιστροφή καταχρασθέντων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες.

Ο κ. Φάμελλος τονίζει ότι η αγροτική παραγωγή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός και καλεί σε αλλαγή πολιτικής, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής υπαίθρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα βρούμε τα λεφτά με την εντιμότητά μας

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τον Παλαμά Καρδίτσας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, δεσμευόμενος για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και προτάσσοντας έκτακτη εισφορά στους πλούσιους για δημόσια χρηματοδότηση.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Παντού σκάνδαλα με την ανοχή ή καθοδήγηση της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι σκάνδαλα και χαμηλή παραγωγικότητα χαρακτηρίζουν τη χώρα, καλώντας σε πολιτική αλλαγή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλη και απευθείας αναθέσεις και υπεραμύνθηκε των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Υπέρ της προανακριτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ, αιχμές κατά κυβέρνησης

Η Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ τόνισε στη Βουλή ότι θα στηρίξουν το αίτημα για προανακριτική επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν ευθύνες στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη σκανδάλων.
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Καθετοποιημένη δομή στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για δημόσιο χρήμα

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καλά οργανωμένο σχέδιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, καταγγέλλοντας απόπειρες συγκάλυψης από την κυβέρνηση και τονίζοντας τον ρόλο Λιβανού και Αραμπατζή στη χειραγώγηση των επιδοτήσεων.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ψηφιακό κράτος ως λύση στη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, διέψευσε τις κατηγορίες για συγκάλυψη στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για θεσμικές αλλαγές και καταπολέμηση του πελατειακού κράτους.