ΓΔ: 2204.24 1.87% Τζίρος: 662.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Φάμελλος: «Αυταρχισμός αντί λύσεων» για τα μπλόκα, 7 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σ. Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για γενικόλογες εξαγγελίες και αυταρχισμό απέναντι στους αγρότες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει 7 προτάσεις, όπως φθηνότερο αγροτικό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Την έντονη αντίδρασή του στις κυβερνητικές επιλογές απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με δημόσια τοποθέτησή του.

Ο κ. Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη ουσιαστικών δεσμεύσεων που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον ελληνικό πρωτογενή τομέα και να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση επέλεξε να αποφύγει τη δέσμευση σε συγκεκριμένες λύσεις, καταφεύγοντας σε γενικόλογες τοποθετήσεις και πλέον στρέφεται προς αυταρχικές πρακτικές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν δίνει προτεραιότητα στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά επικεντρώνεται σε άλλα ζητήματα, αφήνοντας εκτεθειμένη την ύπαιθρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε επτά προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, η θέσπιση αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, η απόρριψη της συμφωνίας Mercosur, οι αποζημιώσεις για απώλειες ζωικού κεφαλαίου και εισοδήματος, καθώς και η επιστροφή καταχρασθέντων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες.

Ο κ. Φάμελλος τονίζει ότι η αγροτική παραγωγή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός και καλεί σε αλλαγή πολιτικής, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής υπαίθρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για καθυστερήσεις και διαφθορά στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για αποποίηση ευθυνών σχετικά με τη διαφθορά και τις καθυστερήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι η κυβερνητική ανεπάρκεια πλήττει τους αγρότες.
Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση γνώριζε για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2019

Η Νέα Αριστερά επισημαίνει ότι ο αγροτικός κόσμος δεν χρειάζεται κυβερνητικούς να δίνουν συμβουλές, ενώ βιώνουν τις συνέπειες του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τονίζει πως η κυβέρνηση γνώριζε και είχε εντοπίσει τα προβλήματα από το 2019.