ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για αγροτικό ρεύμα με πλαφόν 7 λεπτά/kWh για 5 χρόνια

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει πλαφόν 7 λεπτά/kWh για 5 χρόνια στο αγροτικό ρεύμα, πάγιο 5 ευρώ τον μήνα και διατήρηση 120 δόσεων με έκπτωση 20% για συνεπείς.

Η ενεργειακή αυτάρκεια στον πρωτογενή τομέα αναδεικνύεται σε βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής, τη μείωση του κόστους και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μια κοστολογημένη και εφαρμόσιμη πρόταση για το αγροτικό ρεύμα, με στόχο την πραγματική ενεργειακή δικαιοσύνη.

 Προτείνεται ανώτατη τιμή ενέργειας στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα για πέντε χρόνια, χωρίς πολύπλοκους μηχανισμούς, χωρίς αστερίσκους και χωρίς κρυφές μελλοντικές αυξήσεις.

Στο πλαίσιο της πρότασης, το πάγιο μειώνεται στα 5 ευρώ μηνιαίως, λαμβάνοντας υπόψη την εποχικότητα της αγροτικής κατανάλωσης. 

Παράλληλα, διατηρείται η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές, ενώ προστίθεται κίνητρο συνέπειας: έκπτωση 20% στο υπόλοιπο μετά από τρία χρόνια συνεπούς εξόφλησης.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει αυτές τις αλλαγές, αξιοποιώντας τα οφέλη από τα προνόμια του προγράμματος ΓΑΙΑ.

Στρατηγικός στόχος της πρότασης είναι οι αγρότες να καταστούν παραγωγοί της ενέργειας που καταναλώνουν. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης αγροτικών ενεργειακών κοινοτήτων, της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε στέγες γεωργικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και της αξιοποίησης συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Τέλος, προτείνεται η χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου στην αντλία, τη στιγμή της αγοράς, μέσω ψηφιακής κάρτας αγρότη, διευκολύνοντας άμεσα τη ρευστότητα των παραγωγών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η ιστορική απόφαση ξηλώνει το παρακράτος

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον νομικό και πολιτικό αγώνα για την υπόθεση υποκλοπών, τονίζοντας ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου αποκαλύπτεται το παρακράτος και κανείς αξιωματούχος δεν μπορεί να απουσιάζει από την αλήθεια.