ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή

Συνάντηση Κακλαμάνη – Αρμενγκόλ στη Βουλή για ελληνοϊσπανικές σχέσεις

Η Πρόεδρος του ισπανικού Κογκρέσου Φρανσίκα Αρμενκγόλ επισκέφθηκε τη Βουλή, όπου συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη και συμμετείχε στο πρώτο Φόρουμ κοινοβουλευτικής συνεργασίας Ελλάδας–Ισπανίας.

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων του Βασιλείου της Ισπανίας, Francina Armengol Socias, συνοδευόμενη από διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε την ισπανική αντιπροσωπεία, επισημαίνοντας τις άριστες διπλωματικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας. Όπως ανέφερε, οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις όπως η ασφάλεια, η αμυντική θωράκιση της Ευρώπης και το μεταναστευτικό, ενώ έχουν αναπτύξει ισχυρές διμερείς σχέσεις.

Η Francina Armengol Socias τόνισε τους κοινούς στόχους των δύο χωρών για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό. Υπογράμμισε πως πρόκειται για «δύο χώρες που έχουν κοινή παράδοση, κοινούς στόχους και αμοιβαίο σεβασμό», εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη διεξαγωγή του πρώτου Φόρουμ της κοινοβουλευτικής ισπανο-ελληνικής σχέσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απένειμε στην Πρόεδρο του ισπανικού Κογκρέσου των Αντιπροσώπων το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, έκδοσης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με τη μορφή της θεάς Αθηνάς. Αντίστοιχα, η Francina Armengol Socias απένειμε στον Νικήτα Κακλαμάνη το χρυσό μετάλλιο του ισπανικού Κογκρέσου.

Ακολούθησε διμερές κοινοβουλευτικό Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν μέλη της ισπανικής αντιπροσωπείας και των Διαρκών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρία του Α’ Αντιπροέδρου Ιωάννη Πλακιωτάκη. Χαιρετισμούς απηύθυναν τόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης όσο και η Francina Armengol Socias.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, προγραμματίστηκε επίσης συνάντηση της ισπανικής αντιπροσωπείας με τα μέλη των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, υπό την προεδρία του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισπανίας, Γεωργίου Γεωργαντά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγχρονα τρένα και δίκτυο Αθήνα-Θεσσαλονίκη έως Δεκέμβριο, λέει ο Χατζηδάκης

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε πως μέχρι το τέλος του χρόνου το σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα προσφέρει σύγχρονες, ευρωπαϊκές υπηρεσίες, με νέα τρένα, γρήγορες διαδρομές και προηγμένα συστήματα μετά τις σημαντικές ζημιές του Ντάνιελ.
Νάσος Ηλιόπουλος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Χρησιμοποιούν το Σύνταγμα ως άλλοθι στη Βουλή

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί το Σύνταγμα ως άλλοθι, χωρίς να λύνει τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, όπως η αύξηση ενοικίων λόγω Airbnb και η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές πυρκαγιές στη νότια Ευρώπη, εκκενώνονται χιλιάδες κάτοικοι

Ισχυρές δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία λόγω ανέμων και καύσωνα, με χιλιάδες να απομακρύνονται. Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους. Η φετινή χρονιά είναι η δεύτερη χειρότερη 20ετίας σε καμένες εκτάσεις.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Εκκενώνονται κοινότητες γύρω από τη Μαδρίτη

Πυρκαγιά κοντά στο Τολέδο προκάλεσε την εκκένωση τριών κοινοτήτων και την καραντίνα του δήμου Βίγια ντελ Πράδο. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σπίτια τους με πόρτες και παράθυρα κλειστά. Εστάλησαν μηνύματα έκτακτης ανάγκης.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ζ. Γιακουμής αναλαμβάνει επικεφαλής της Κομισιόν στην Αθήνα

Ο Ζαχαρίας Γιακουμής ορίζεται επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, εκπροσωπώντας επίσημα την Κομισιόν στην Ελλάδα. Η ανάληψη καθηκόντων θα οριστεί αργότερα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία-Γαλλία: Μάχη με τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές συνεχίζεται

Πυροσβέστες στην Ισπανία και τη Γαλλία δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ λόγω της ζέστης και της ξηρασίας ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών είναι υψηλός. Οι αρχές προειδοποιούν για ανθρώπινη αμέλεια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.