ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή

Συνάντηση Κακλαμάνη – Αρμενγκόλ στη Βουλή για ελληνοϊσπανικές σχέσεις

Η Πρόεδρος του ισπανικού Κογκρέσου Φρανσίκα Αρμενκγόλ επισκέφθηκε τη Βουλή, όπου συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη και συμμετείχε στο πρώτο Φόρουμ κοινοβουλευτικής συνεργασίας Ελλάδας–Ισπανίας.

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων του Βασιλείου της Ισπανίας, Francina Armengol Socias, συνοδευόμενη από διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε την ισπανική αντιπροσωπεία, επισημαίνοντας τις άριστες διπλωματικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας. Όπως ανέφερε, οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις όπως η ασφάλεια, η αμυντική θωράκιση της Ευρώπης και το μεταναστευτικό, ενώ έχουν αναπτύξει ισχυρές διμερείς σχέσεις.

Η Francina Armengol Socias τόνισε τους κοινούς στόχους των δύο χωρών για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό. Υπογράμμισε πως πρόκειται για «δύο χώρες που έχουν κοινή παράδοση, κοινούς στόχους και αμοιβαίο σεβασμό», εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη διεξαγωγή του πρώτου Φόρουμ της κοινοβουλευτικής ισπανο-ελληνικής σχέσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απένειμε στην Πρόεδρο του ισπανικού Κογκρέσου των Αντιπροσώπων το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, έκδοσης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με τη μορφή της θεάς Αθηνάς. Αντίστοιχα, η Francina Armengol Socias απένειμε στον Νικήτα Κακλαμάνη το χρυσό μετάλλιο του ισπανικού Κογκρέσου.

Ακολούθησε διμερές κοινοβουλευτικό Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν μέλη της ισπανικής αντιπροσωπείας και των Διαρκών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρία του Α’ Αντιπροέδρου Ιωάννη Πλακιωτάκη. Χαιρετισμούς απηύθυναν τόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης όσο και η Francina Armengol Socias.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, προγραμματίστηκε επίσης συνάντηση της ισπανικής αντιπροσωπείας με τα μέλη των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, υπό την προεδρία του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισπανίας, Γεωργίου Γεωργαντά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση τρένων Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Η ασφάλεια στα τρένα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε μέτρα ασφαλείας και πρόοδο σιδηροδρομικών έργων στην Ελλάδα, μετά το δυστύχημα των Τεμπών, σε τριήμερη επίσκεψη σε Αθήνα και Λάρισα τον Σεπτέμβριο 2023.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 3 νεαρών για απόπειρα εξαπάτησης στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις νεαρές γυναίκες από τη Ρουμανία συνελήφθησαν στην πλατεία Κοραή, Αθήνα, κατηγορούμενες για απάτη, προσποιούμενες ότι συγκεντρώνουν χρήματα για ανύπαρκτο σύλλογο προστασίας κωφών. Κατασχέθηκαν 60 ευρώ και σημειωματάρια.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επιχορηγούμενα προγράμματα για το Youth Climate Action Fund στον Δήμο Αθηναίων

Οι νέοι 15-24 ετών στην Αθήνα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγήσεις 1.000-4.000€ για δράσεις υπέρ του κλίματος μέσω του Youth Climate Action Fund. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου στο ycaf.cityofathens.gr.
Κατάσχεση κοκαΐνης ΑΑΔΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Κατάσχεση γιοτ με 2,1 τόνους κοκαΐνης

Ισπανικές αρχές κατέσχεσαν κότερο με 2,1 τόνους κοκαΐνης ανοιχτά της Γαλικίας. Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στο σκάφος και άλλος ένας στη Χιρόνα. Το 14 μέτρων γιοτ, με πολωνική σημαία, οδηγήθηκε στο λιμάνι του Βίγο.
Βουλή των Ελλήνων νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα φιλοξενεί τη Φθινοπωρινή Ακαδημία EPP Women και τις προκλήσεις ΕΕ

Η Αθήνα φιλοξένησε τη Φθινοπωρινή Ακαδημία του EPP Women, εστιάζοντας στην ισότητα φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση, με συμμετοχή κυβερνητικών και ευρωπαϊκών στελεχών. Μ. Συρεγγέλα: «Η ενδυνάμωση αφορά τη δημοκρατία και την οικονομία».
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ προειδοποιεί για κινδύνους αν η τεχνητή νοημοσύνη δεν ρυθμιστεί

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε άμεση ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιώντας για καταστροφικές συνέπειες αν παραμείνει σε λίγα χέρια και χωρίς διαφάνεια, με κίνδυνο για τη δημοκρατία.