ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκε τα γραφεία διοίκησης των ΕΛΤΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης και ο Μίλτος Ζαμπάρας βρέθηκαν στα ΕΛΤΑ για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο 204 καταστημάτων.

Στα γραφεία της διοίκησης των ΕΛΤΑ βρέθηκαν την Παρασκευή ο τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, και ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Μίλτος Ζαμπάρας.

Η παρουσία τους είχε ως στόχο τη διαμαρτυρία και την απαίτηση για αναστολή της απόφασης κλεισίματος 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα.

Σε δήλωσή του, ο Χάρης Μαμουλάκης υπογράμμισε πως «η ελληνική περιφέρεια, τα χωριά και τα νησιά μας μένουν χωρίς δια ζώσης ταχυδρομική εξυπηρέτηση». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση και το υπερταμείο προχωρούν στο κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως αποκοπή ζωτικών υπηρεσιών από τους πολίτες.

Ο κ. Μαμουλάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση μετατρέπει το κοινωνικό κράτος σε excel κόστους» και κατηγόρησε το υπερταμείο για λειτουργία με λογική ιδιωτικού fund. Τόνισε πως αυτό οδηγεί σε λιγότερο κράτος, λιγότερη περιφέρεια και τελικά λιγότερη ισότητα.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση αναστολή της απόφασης και την εφαρμογή προγράμματος διατήρησης της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές. Πρότεινε λύσεις όπως κινητά ταχυδρομεία, συνεργασία με Δήμους και ψηφιακή ενίσχυση των ηλικιωμένων.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ «κρύβεται και παρά το ότι έχει ζητηθεί κατ' επανάληψη συνάντηση, αρνείται να συνομιλήσει με βουλευτές, δημάρχους και εργαζομένους για αυτή την απαράδεκτη απόφαση».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα 204 καταστήματα που κλείνουν, σε σύνολο 458, τα 17 βρίσκονται στην Κρήτη. Αυτά είναι τα ΕΛΤΑ σε: Αγία Βαρβάρα, Αμάρι, Αρκαλοχώρι, Αρχάνες, Βρύσες Αποκορώνου, Γάζι, Ελούντα, Ιεράπετρα, Κολυμβάρι, Λιμένας Χερσονήσου, Μακρύ Γιαλό, Μάλια, Νεάπολη, Νέα Αλικαρνασσό, Πέραμα Ρεθύμνου, Σούδα και Χανιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Διάλογος για βιώσιμες στρατηγικές και καινοτομία

Το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα γίνει 22-25 Απριλίου 2026, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και προσωπικοτήτων όπως Τασούλας, Μητσοτάκης, Costa, Karis, Cvijanović, Rama, Gül, Αλβέρτος Β΄ και Al-Khulaifi.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξετάζει την ένταξη πυρηνικής ενέργειας στην πολιτική της

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Σύνοδο για την πυρηνική ενέργεια στο Παρίσι ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της πυρηνικής ενέργειας στην εθνική πολιτική, θεωρώντας στρατηγικό λάθος τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη: Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για την οικονομία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. Οι αποφάσεις για τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Επίσκεψη του Αμερικανού γενικού προξένου στο ερευνητικό κέντρο

Το ΕΚΕΤΑ επισκέφθηκε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ, όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης και ενημερώθηκε για το έργο, τις δράσεις και τα αναπτυξιακά σχέδια του κέντρου.