Σε συνέντευξή της στον δημοτικό ραδιοσταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης, η Ράνια Σβίγκου, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει το κόμμα στη σύγχρονη πολιτική σκηνή.
Όπως τόνισε, η πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας επιβεβαιώνει τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να λειτουργήσει ως συνθετικός και δημιουργικός παράγοντας, επιταχύνοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Στο επίκεντρο των αποφάσεων βρίσκεται η ανάγκη για την οικοδόμηση μιας ισχυρής προοδευτικής εναλλακτικής απέναντι στην κυβέρνηση.
Η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζει τον κατακερματισμό του προοδευτικού χώρου και θεωρεί επιτακτική τη συγκρότηση ενός ενιαίου, νικηφόρου και εναλλακτικού πόλου απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επισήμανε ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να ιδωθεί ως ευκαιρία για την ενίσχυση της προοδευτικής προοπτικής και όχι ως αδιάφορο γεγονός για το κόμμα και το πολιτικό σύστημα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα ακολουθήσει ανταγωνιστική στάση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνοντας υπόψη τη διαδρομή, την επιρροή του στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει.
Ανέφερε επίσης πως το κόμμα δεν θα υιοθετήσει λογικές εθελοτυφλίας, αλλά θα αναζητήσει θετικά αποτελέσματα μέσα από πρωτοβουλίες τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.
Αναφερόμενη στην τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η Ράνια Σβίγκου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει τον δρόμο της τοξικότητας και του διχασμού, προωθώντας μια αντισυνταγματική και αυταρχική ρύθμιση που, όπως υποστηρίζει, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά στηρίγματα στην ακροδεξιά, επιδιώκοντας να διατηρήσει ένα σταθερό ποσοστό για τη ΝΔ, αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.