ΓΔ: 2098.47 0.37% Τζίρος: 89.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:28:39
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου με ποσά άνω των 150.000 ευρώ

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών από την ΑΑΔΕ είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία. οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο ή/και στον e-EΦΚΑ ποσά άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η ΑΑΔΕ, με ανάρτησή στον ιστότοπό της, στη διαδρομή: Αρχική σελίδα/Μενού/Δημοσιοποίηση οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα. Σημειωτέον ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, ανά είδος οφειλής από τον:

  • Προϊστάμενο της ΔΟΥ, Τελωνείου ή Ελεγκτικού Κέντρου που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς το Δημόσιο,
  • Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προς τον e-ΕΦΚΑ, περιφερειακής υπηρεσίας KΕΑΟ ή από τον προϊστάμενο της αρμόδιας για τον προσδιορισμό της οφειλής Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αναφερόμενοι στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ενημερώθηκαν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ ώστε να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς ΔΟΥ/Τελωνεία και προς τον e-ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσιοποίηση.

Δείτε τη λίστα με τις οφειλές νομικών προσώπων.

Δείτε τη λίστα με τις οφειλές φυσικών προσώπων

Η τελευταία δημοσιοποίηση της λίστας οφειλετών προς το δημόσιο έγινε το Ιούλιο του 2019 για φυσικά πρόσωπα και τον Δεκέμβριο του 2019 για επιχειρήσεις ενώ με το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020 ανεστάλη η δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινητό τηλέφωνο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα Carusel με φοροδιαφυγή άνω των 20 εκατ. ευρώ έπεσε στη φάκα του ΣΔΟΕ

Οι φορολογικές αρχές αποκάλυψαν κύκλωμα Carousel σε εταιρεία κινητών τηλεφώνων με έδρα Κύπρο. Εικονικά τιμολόγια και κυκλικές συναλλαγές με έξι «εξαφανισμένες» εταιρείες οδήγησαν σε καταλογισμούς προστίμων 28,2 εκατ. ευρώ.
Foroi, Forologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λάθος φόροι 108,3 δισ. ευρώ καταλογίστηκαν από την εφορία το 2024

Πρόστιμα δεκάδων δισ. ευρώ καταλογίστηκαν σε 5 φορολογούμενους το 2024 είτε από λάθη δικά τους, κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων, είτε από σφάλματα του Μητρώου της εφορίας και διαγράφηκαν όταν έγιναν αντιληπτά.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα έκδοση «timologio» με πλήρη ψηφιακή διακίνηση και ΦΠΑ

Η νέα έκδοση 1.9.0 της εφαρμογής "timologio" της ΑΑΔΕ τίθεται σε λειτουργία από 2/12, ενισχύοντας τη διαχείριση αποθεμάτων μέσω myDATA και ενσωματώνοντας πλήρως τα Παραστατικά Διακίνησης με συμμόρφωση στις νέες διατάξεις ΦΠΑ.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα επιστροφή ενοικίου σε 900.000 δικαιούχους από ΥΠΕΘΟΟ και ΑΑΔΕ

Σήμερα καταβάλλονται 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους ως επιστροφή ενός μηνιαίου ενοικίου για το φορολογικό έτος 2024, χωρίς αίτηση, σύμφωνα με Υπ. Οικονομίας και ΑΑΔΕ, βάσει δηλώσεων Σεπτεμβρίου.