ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη συμβολαιακή γεωργία, μείωση του φόρου 50%

Τα δεδομένα των συμβάσεων που αφορούν πωλήσεις προϊόντων εντός του έτους 2022 υποβάλλονται μέχρι και 28/2/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τους αγοραστές μέχρι και 31/3/2023.

Τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία σήμερα η ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που δημιουργήθηκε ειδικά για την υποβολή στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, με σκοπό τη μείωση του φόρου εισοδήματος, κατά 50%, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ήδη από το φορολογικό έτος 2022.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση myAADE//Εφαρμογές//Επιχειρήσεις//myBusinessSupport.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ εργάστηκαν από κοινού για τη δημιουργία μιας εφαρμογής εύχρηστης, απλής και φιλικής για τους χρήστες, αγρότες και λογιστές.

Με γνώμονα τη διευκόλυνση των δικαιούχων της απαλλαγής και τη χορήγηση επαρκούς χρόνου, τα δεδομένα των συμβάσεων (ποσότητα, τιμή κ.λπ.) που αφορούν πωλήσεις προϊόντων εντός του έτους 2022 υποβάλλονται μέχρι και τις 28/2/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τους αγοραστές μέχρι και τις 31/3/2023.

Στις ίδιες ημερομηνίες υποβάλλονται και επιβεβαιώνονται, αντίστοιχα, και τα δεδομένα των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26/5/2022 (έναρξη ισχύος του ν.4935/2022) και έως 31/12/2022, από παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το επόμενο φορολογικό έτος.

Αυτό ορίζεται σε νέα απόφαση, η οποία τροποποιεί τη με αριθμ. 127754 ΕΞ 2022/9.9.2022 ΚΥΑ (Β΄ 4760), για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κατά 50%, υπό την προϋπόθεση πώλησης του 75% των προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Με την έναρξη της ειδικής εφαρμογής, υλοποιείται ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής για τη στήριξη και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και αποδεικνύεται η συνέπεια και η σταθερότητα της Κυβέρνησης ως προς την εφαρμογή μέτρων για τη μεγέθυνση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΕ: Ζητά μετάθεση προθεσμιών για e-τιμολόγηση και ψηφιακό δελτίο

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ζήτησε με επιστολές παράταση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της Β' φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής, τονίζοντας ότι οι τρέχουσες προθεσμίες είναι ασφυκτικές για τις επιχειρήσεις.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές τον Νοέμβριο

Πιστώθηκαν δύο ενοίκια σε 17.074 εκπαιδευτικούς, ιατρούς και νοσηλευτές σε περιφέρεια, συνολικά 4,9 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο 2026 επιστροφή ενοικίου για 1 εκατ. ενοικιαστές. Νέος νόμος κινήτρων για επενδύσεις αιχμής.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 14,6 εκατ. ευρώ σε 34.200 αγρότες για επιδότηση λιπασμάτων

Στα 14,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται η νέα πληρωμή της ΑΑΔΕ για ενίσχυση του αυξημένου κόστους λιπασμάτων σε 34.200 δικαιούχους, με αιτήσεις που έγιναν 7-17 Σεπτεμβρίου και αφορούν αγορές από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2026.
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνολικά 53 εκατ. ευρώ για γεωργικές συμβουλές από ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ

Πρόσκληση 53 εκατ. ευρώ για δωρεάν γεωργικές συμβουλές σε αγρότες, με κάλυψη 100% του κόστους από το Δημόσιο, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ και την ΑΑΔΕ. Ωφελούμενοι επαγγελματίες αγρότες και νέοι γεωργοί, μέσω πιστοποιημένων φορέων.
Ψηφιακά αρχεία εργασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι κανόνες ελέγχου για τη διατήρηση πιστοποίησης στα ΚΥΔ

Σε ισχύ μπαίνουν νέες διαδικασίες ελέγχου αιτημάτων και δικαιολογητικών των ΚΥΔ για τη διατήρηση της πιστοποίησης τους, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΑΤ, Μ. Σχοινά και του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή.