ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Yπουργείο Ανάπτυξης

Μνημόνιο συνεργασίας υπ. Ανάπτυξης και Άμυνας για το «ΘΩΡΑΞ - THORAX»

To πρόγραμμα συνδυάζει κάθε είδους πληροφορία προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας, της οικονομίας, της ανάπτυξης, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της εξοικονόμησης πόρων.

Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ - THORAX», υπεγράφη, σήμερα Παρασκευή, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του υφυπουργού, Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ, Αθανάσιου Κυριαζή και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου.

To πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα αποτελέσει την «ομπρέλα» προστασίας, με δυνατότητες να συνδυάζει κάθε είδους πληροφορία προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας, της οικονομίας, της ανάπτυξης, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της εξοικονόμησης πόρων για τη χώρα, με την διαχείριση και την ασφάλεια που επιβάλλουν οι δομές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει σε δήλωσή του: «Σήμερα, τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εθνικής Άμυνας προέβησαν σε μία πολύ σημαντική και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία: διαθέτουμε ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε ερευνητικές εφαρμογές Ελλήνων επιστημόνων που θα αναμορφώσουν εντελώς τα επίπεδα ασφάλειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία. Είμαι πολύ ευτυχής και πολύ υπερήφανος».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.  Χρίστος Δήμας επισημαίνει: «Όπως έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό, ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, ιδίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Έφτασε λοιπόν η στιγμή η Πολιτεία να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες των νέων μας επιστημόνων προς όφελος της Εθνικής Άμυνας και της Ασφάλειας. Το πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα μεταφέρει στο ελληνικό περιβάλλον μέσα από την έρευνα και την εφαρμογή της, τεχνογνωσία που δεν υφίσταται μέχρι σήμερα, καθόσον θα λειτουργήσει με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικούς όρους των επόμενων δύο δεκαετιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η γνώση και η πληροφορία είναι τα όπλα του 21ου αιώνα

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια, σε τελετή απονομής τιμητικού βαθμού Ταξιάρχου Ιππικού Τεθωρακισμένων στον Νικόλαο Κοσμάτο.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται στελέχωση νέας Αρχής Καταναλωτή

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι εντός εβδομάδας ορίζονται οι τρεις υποδιοικητές και το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Καταναλωτή, για άμεση πλήρη λειτουργία.
Νίκος Δένδιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο... «θεσμικός» Δένδιας, η πλατφόρμα ανακοπής πλειστηριασμών και η Snappi

Ο Δενδιας λύνει ολα τα προβήματα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση, γιατί καθυστερεί η νέα πλατφρόρμα για ανακοπές πλειστηριασμών, η κρίσιμη ημέρα για ΟΠΑΠ και γιατί η ΤΙΤΑΝ θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις από το ΚΥΣΕΑ

Το ΚΥΣΕΑ στη δεύτερη συνεδρίαση του για το 2026 αποφάσισε τις τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών. Ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Στρατού.