ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: Shutterstock

ΟΔΔΗΧ: Έκδοση 6μηνων εντόκων στις 29 Απριλίου 

Στόχος είναι η άντληση του ποσού του ενός δισ. ευρώ και η δημοπρασία καταφθάνει παρά την πρόσφατη υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Fitc

Σε μία νέα έξοδο στις αγορές, αυτή τη φορά με έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ, την Τετάρτη 29 Απριλίου, παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και την πρόσφατη υποβάθμιση των προοπτικών της από τον οίκο Fitch.

Στόχος του ΟΔΔΗΧ με τα έντοκα γραμμάτια, που λήγουν στις 30 Οκτωβρίου 2020, είναι να αντλήσει το ποσό του 1 δισ. ευρώ.  Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Δευτέρα  4 Μαΐου 2020 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360. 

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euros, Money, xrhmata,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων

Το ενεργητικό διαμορφώνεται στα 21,071 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 5,284 δισ. ευρώ, ή κατά 33,47%, από τις αρχές του 2024, ενώ από τον Απρίλιο του 2020 οι εισροές κεφαλαίων στα αμοιβαίας κεφάλαια προσεγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η Ελλάδα δανείζεται πλέον φθηνότερα από μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης

Η Ελλάδα δανείζεται πλέον φθηνότερα από την Ιταλία και τη Γαλλία έχοντας μειώσει σημαντικά το σπρεντ συγκριτικά με την Γερμανία, ενώ η διαφορά υπέρ της χώρας μας είναι σημαντική και σε σχέση με τη Μ. Βρετανία.