ΓΔ: 2209.79 -0.05% Τζίρος: 50.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:42
Φώτο: Shutterstock

ΟΔΔΗΧ: Έκδοση 6μηνων εντόκων στις 29 Απριλίου 

Στόχος είναι η άντληση του ποσού του ενός δισ. ευρώ και η δημοπρασία καταφθάνει παρά την πρόσφατη υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Fitc

Σε μία νέα έξοδο στις αγορές, αυτή τη φορά με έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ, την Τετάρτη 29 Απριλίου, παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και την πρόσφατη υποβάθμιση των προοπτικών της από τον οίκο Fitch.

Στόχος του ΟΔΔΗΧ με τα έντοκα γραμμάτια, που λήγουν στις 30 Οκτωβρίου 2020, είναι να αντλήσει το ποσό του 1 δισ. ευρώ.  Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Δευτέρα  4 Μαΐου 2020 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360. 

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόλογα και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Οι 18 βασικοί διαπραγματευτές για τα ομόλογα για το νέο έτος

Με κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ορίστηκαν οι 18 βασικοί διαπραγματευτές για την αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου για το νέο έτος
Aktor-Κουδούνι στο ΧΑ
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία καταγράφει το ομόλογο της Aktor στην πρεμιέρα του στο Χ.Α.

Με βάση το πενταετές (2025-2030) επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου, στόχος είναι το 2030 οι πωλήσεις να ξεπεράσουν τα €3 δισ. με προβλεπόμενο EBITDA άνω των €400 εκατ. και εκτιμώμενα καθαρά κέρδη ύψους €119 εκατ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λαζαρίδου: Ασφάλεια ομολόγων στο χαρτοφυλάκιο υποδομών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Πηνελόπη Λαζαρίδου στο Capital Link Forum τόνισε ότι τα έργα υποδομών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτουν μακρά διάρκεια, σταθερές ροές και ασφάλεια τύπου ομολόγων, στηρίζοντας τη μετάβαση σε «πράσινες» υποδομές.