Στην έκδοση νέου ομολόγου Additional Tier 1 (AT1) χωρίς δυνατότητα αύξησης του ποσού (no-grow) προχωρά η Eurobank με στόχο την άντληση 600 εκατ. ευρώ.
Το perpetual ομόλογο έχει δυνατότητα ανάκλησης μετά το 2033 και οι αρχικές εκτιμήσεις για το επιτόκιο κυμαίνονται κοντά στο 6,625%. Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας.
Το ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί με Ba3 από τη Moody’s. Υπενθυμίζουμε πως η Eurobank έχει αξιολόγηση BB+ και σταθερές προοπτικές από την S&P, καθώς και ΒΒΒ- και θετικές προοπτικές από την Fitch.
Την έκδοση συντονίζουν ως Joint Lead Managers οι Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC, Morgan Stanley και Nomura, ενώ Co-Lead Managers είναι η Ambrosia και η Euroxx.