ΓΔ: 2690.54 -0.03% Τζίρος: 158.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:35
Μέγαρο Μαξίμου κτίριο

Νέο σχέδιο για την τόνωση της οικονομίας θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση. 

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ προς Θεοδωρικάκο: Τα αιτήματα για φόρους, κόστος εργασίας και ρευστότητα ενόψει ΔΕΘ

Το ΕΒΕΠ ζήτησε από το ΥΠΑΝ μείωσης φορολογίας, περαιτέρω μείωση μη μισθολογικού κόστους και δράσεις για ενίσχυση ρευστότητας σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις, ενόψει της ΔΕΘ.
Τράπεζα σύγχρονο κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Η μεγάλη επιστροφή σε δάνεια, κέρδη και ανάπτυξη

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακάμψει, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 3,4% και τις χορηγήσεις το 2025 να ξεπερνούν τα 16 δισ. ευρώ. Η κεφαλαιακή θέση και η αξία του κλάδου ισχυροποιήθηκαν σημαντικά.
Στοίβες νομισμάτων χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λερναία Ύδρα τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς προμηθευτές και φορολογούμενους ανήλθαν στα 3,73 δισ. ευρώ τον Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017, με τα νοσοκομεία να αποτελούν τον μεγάλο «ασθενή».
Ο Κορκίδης στο βήμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση της ρευστότητας ζητούν οι μικρομεσαίοι, ικανοποίηση για το ακατάσχετο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς χαιρετίζει την αύξηση του ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς στα 1.600 ευρώ, αλλά επαναφέρει το αίτημα για ισχυρή προστασία της ρευστότητας των ΜμΕ.
Euronext, Stocks, Amsterdam
ΑΓΟΡΕΣ

Euronext Athens: Ρεκόρ 5ετίας στην άντληση κεφαλαίων το 2026 από εισηγμένες

Η αυξημένη ρευστότητα στην κεφαλαιαγορά και το θετικό κλίμα επιτρέπουν στις εισηγμένες να αντλήσουν άνω των 6 δισ. ευρώ σε έξι μήνες, ξεπερνώντας το 2023 και πλησιάζοντας το ρεκόρ πενταετίας των 7,9 δισ. ευρώ του 2021.
Χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εκτοξεύτηκαν» στα 3,87 δισ. ευρώ τα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες

Με βασικό «στρατηγικό κακοπληρωτή» τα νοσοκομεία, τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές και φορολογούμενους αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2026 στα επίπεδα των 3,87 δισ. ευρώ.