ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ακυρώνονται τα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες των πληττόμενων περιοχών

Τα σημερινά προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται σε δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα, που πλήττονται από την κακοκαιρία «Daniel».

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ακυρώνονται τα σημερινά προγραμματισμένα ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα, που πλήττονται από την κακοκαιρία «Daniel».

Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στις δημόσιες υπηρεσίες να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές αυτές κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση:

  •    τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού,
  •    τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
  •    τις δομές υγείας,
  •    τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
  •    άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α΄ και β' βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ([email protected]).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Kairos-Kaysonas-Zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με κλειστά σχολεία, πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για ένα διήμερο στη χώρα. Έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την επέλαση του καύσωνα. Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες.
kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τον Προσωπικό Αριθμό των πολιτών

Ειδικότερα, από την εφαρμογή του και μετά, δεν θα χρειάζεται πλέον ο αριθμός του ΑΦΜ ή του ΑΜΚΑ ή της αστυνομικής ταυτότητας, κ.λπ., αλλά θα πρέπει οι πολίτες να θυμούνται έναν αριθμό, αυτό του «Προσωπικού Αριθμού».