ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Κώστας Μπακογιάννης ομιλία
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ του δήμου Αθηναίων και Τελ Αβίβ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Την περαιτέρω σύσφιγξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών ανάμεσα στην Αθήνα και το Τελ Αβίβ, συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai.

Ο κ. Μπακογιάννης καλωσόρισε στο δημαρχείο της Αθήνας τον κ. Huldai, τον μακροβιότερο δήμαρχο της ισραηλινής πρωτεύουσας τον οποίο χαρακτήρισε ως υπόδειγμα δημάρχου, καθώς σήμερα υπηρετεί την 5η θητεία του στον δήμο του Τελ Αβίβ, και επισήμανε ότι οι δυο ιστορικές πόλεις έχουν να κερδίσουν πολλά από τη συνεργασία τους. «Έχουμε κι εμείς να μάθουμε πολλά από εσάς», απάντησε ο κ. Huldai στον κ. Μπακογιάννη, απευθύνοντάς του επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, στο προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους τομείς, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις δομές και τα προγράμματα στήριξης των πολιτών και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων, αναλύοντας τις καλές πρακτικές που ακολουθεί τόσο η Αθήνα όσο και το Τελ Αβίβ.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο ψηφιακό «άλμα» που έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων, παρέχοντας ταχύτερη και καλύτερη -εξ αποστάσεως- εξυπηρέτηση στους δημότες, μειώνοντας το βάρος της γραφειοκρατίας και βελτιώνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών της πόλης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της βιωσιμότητας και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης στον τρόπο που λειτουργεί το περίφημο Ίδρυμα του Τελ-Αβίβ, ένας σημαντικός θεσμός που υφίσταται από το 1977, και ο οποίος, μέσω χορηγιών από κρατικούς φορείς και ιδιώτες, βοηθά τη δημοτική αρχή της πόλης στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και κοινωνικών προγραμμάτων.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε από το δήμαρχο του Τελ Αβίβ για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», το οποίο αξιοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ο Δήμος Αθηναίων, για να ενισχύει και να βελτιώνει τις υποδομές και να προωθεί τη στήριξη των κοινωνικών του δράσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ διέψευσαν συνομιλίες με το Ιράν στο Πακιστάν

Ο Τραμπ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι των απεσταλμένων του στο Ισλαμαμπάντ, απομακρύνοντας την άμεση προσέγγιση ΗΠΑ–Ιράν, καθώς επέλεξε να μη γίνουν πολύωρες πτήσεις για συνομιλίες που μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στον Νότιο Λίβανο μετά από εντολή Νετανιάχου

Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε τουλάχιστον τέσσερις περιοχές στο νότιο Λίβανο, με στόχο υποδομές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ANI και ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στον νότο της χώρας, παρά την παράταση της εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ αυτή την εβδομάδα.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για επιθέσεις σε Χεζμπολάχ μετά από παραβιάσεις

Ο Νετανιάχου διέταξε τον ισραηλινό στρατό να χτυπήσει σκληρά τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απαντώντας σε παραβιάσεις της εκεχειρίας. Ο στρατός ανακοίνωσε την εξόντωση 15 τρομοκρατών και επιθέσεις με drone κοντά σε στρατιώτες.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο

Τέσσερις νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, παρά την παράταση της εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ. Χθες, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, κάνοντας τη μέρα τη φονικότερη της κατάπαυσης πυρός.