ΓΔ: 2060.66 0.06% Τζίρος: 23.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:38:39
Κώστας Μπακογιάννης ομιλία
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ του δήμου Αθηναίων και Τελ Αβίβ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Την περαιτέρω σύσφιγξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών ανάμεσα στην Αθήνα και το Τελ Αβίβ, συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai.

Ο κ. Μπακογιάννης καλωσόρισε στο δημαρχείο της Αθήνας τον κ. Huldai, τον μακροβιότερο δήμαρχο της ισραηλινής πρωτεύουσας τον οποίο χαρακτήρισε ως υπόδειγμα δημάρχου, καθώς σήμερα υπηρετεί την 5η θητεία του στον δήμο του Τελ Αβίβ, και επισήμανε ότι οι δυο ιστορικές πόλεις έχουν να κερδίσουν πολλά από τη συνεργασία τους. «Έχουμε κι εμείς να μάθουμε πολλά από εσάς», απάντησε ο κ. Huldai στον κ. Μπακογιάννη, απευθύνοντάς του επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, στο προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους τομείς, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις δομές και τα προγράμματα στήριξης των πολιτών και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων, αναλύοντας τις καλές πρακτικές που ακολουθεί τόσο η Αθήνα όσο και το Τελ Αβίβ.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο ψηφιακό «άλμα» που έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων, παρέχοντας ταχύτερη και καλύτερη -εξ αποστάσεως- εξυπηρέτηση στους δημότες, μειώνοντας το βάρος της γραφειοκρατίας και βελτιώνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών της πόλης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της βιωσιμότητας και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης στον τρόπο που λειτουργεί το περίφημο Ίδρυμα του Τελ-Αβίβ, ένας σημαντικός θεσμός που υφίσταται από το 1977, και ο οποίος, μέσω χορηγιών από κρατικούς φορείς και ιδιώτες, βοηθά τη δημοτική αρχή της πόλης στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και κοινωνικών προγραμμάτων.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε από το δήμαρχο του Τελ Αβίβ για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», το οποίο αξιοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ο Δήμος Αθηναίων, για να ενισχύει και να βελτιώνει τις υποδομές και να προωθεί τη στήριξη των κοινωνικών του δράσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Νεκρός από νέο ισραηλινό πλήγμα, λέει το υπ. Υγείας

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε όχημα στην Αλ Μανσούρι, νότια του Λιβάνου, σκότωσε χθες έναν πολίτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πηγές, το θύμα ήταν ο διευθυντής σχολείου Μοχάμεντ Σουάιχ.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Ξανά κατά παλαιστινιακού κράτους, πιέσεις από την ακροδεξιά

Ο Νετανιάχου εξέφρασε την αντίθεσή του σε παλαιστινιακό κράτος έπειτα από αντιδράσεις ακροδεξιών για ψήφισμα που στηρίζει η Ουάσιγκτον και αναφέρεται στην παλαιστινιακή ανεξαρτησία. Το ψήφισμα στηρίζουν ΗΠΑ και μουσουλμανικές χώρες.
Στρατιώτες και άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν κατά δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο

Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο, γεγονός που ο ΟΗΕ χαρακτήρισε σοβαρή παραβίαση. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι Ισραηλινοί θεώρησαν τους ειρηνευτές ύποπτους.
Στρατιώτες στη δυτική όχθη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νεκρός Παλαιστίνιος που φέρεται να εκτόξευε εκρηκτικό στη Δ. Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο κοντά στη Ναμπλούς, υποστηρίζοντας ότι εκτόξευσε εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον στρατιωτών. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, νεκρός είναι ένας 19χρονος από ισραηλινά πυρά στον καταυλισμό Αλ Άσκαρ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βηρυτός προσφεύγει στον ΟΗΕ κατά Ισραήλ για το τσιμεντένιο τείχος

Ο Λίβανος θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ για την κατασκευή τείχους, που υπερβαίνει τη Μπλε Γραμμή στα νότια σύνορα, όπως ανακοίνωσε η προεδρία. Η Μπλε Γραμμή αποτελεί το όριο μεταξύ των δύο χωρών.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το Ισραήλ χτίζει "τείχη" στον Λίβανο, σύμφωνα με τη δύναμη του ΟΗΕ

Οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό για ανέγερση τείχους εντός λιβανικού εδάφους, το οποίο φέρεται να μπλοκάρει 4.000 τ.μ. στον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Finul. Το Ισραήλ αρνείται τις κατηγορίες.