ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
Φωτο: Stringer / SOOC

Ποιοι αποτελούν την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ατύχημα στα Τέμπη

Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος, o Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος και ο Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακιού του υπ. Μεταφορών και Υποδομών, ο κ. Γεραπετρίτης είχε επισημάνει ότι αναλαμβάνει μια ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό, με σκοπό τρία συγκεκριμένα πράγματα: «Το πρώτο και πιο θεμελιώδες είναι να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε απώλεια ανθρωπίνων ψυχών. Η διερεύνηση των αιτιών θα γίνει με τρόπο διαφανή και ενδελεχή. Αυτές είναι οι σαφείς εντολές του πρωθυπουργού. Για τον λόγο αυτό σήμερα κιόλας θα συσταθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμώνων η οποία θα μελετήσει τα συστημικά αιτία που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία την οποία όλοι βιώνουμε σήμερα, τις παθολογίες, τις αδράνειες οι οποίες υπήρξαν διαχρονικά, εφ όσων υπήρξαν και όχι βεβαίως για να αποδοθούν ευθύνες, κάτι το οποίο αποτελεί αντικείμενο της ήδη υφιστάμενης δικαστικής έρευνας. Δεύτερη εντολή είναι να διασφαλίσουνε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα σε σχέση με την ταχύτητα έργων τα οποία έχουν ήδη αναληφθεί και τέλος θα γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών για να υπάρξει και μια εμπέδωση της ασφαλείας και στην ψυχολογία των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργία ταξί Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία ταξί στην Αττική - Κανονικά τα ταξί στην περιφέρεια

Σε απεργία παραμένουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ πανελλαδικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Βουλή.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία στα ταξί και αύριο, με καθολική συμμετοχή

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι οδηγοί ταξί και αύριο, Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Οι κινήσεις εστιάζουν στα θέματα ηλεκτροκίνησης, ειδικών αδειών και ποινικού μητρώου. Κάλεσμα για συμμετοχή από ΠΟΕΙΑΤΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προειδοποίηση Freenow για κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και πλήγμα στον τουρισμό

Για κίνδυνο κυκλοφοριακού «εμφράγματος» και αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό από το νέο νομοσχέδιο για απελευθέρωση των ταξί προειδοποιεί η Freenow, ζητώντας σαφή όρια και ίσους κανόνες για όλες τις πλατφόρμες.
ΚΤΕΛ λεωφορεία σταθμός Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ με 12 διαγωνισμούς μέσω Υπερταμείου

Σήμερα η πρώτη προκήρυξη για την ανάθεση αστικών και υπεραστικών δρομολογίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αξίας 470,36 εκατ. ευρώ, για 10 συν 5 χρόνια. Ως το τέλος Απριλίου όλες οι προκηρύξεις από το Υπερταμείο.
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Η Περιφέρεια ζητά να αναλάβει το έργο σύνδεσης του λιμανιού

Ο Κώστας Γιουτίκας τόνισε τη σημασία έργων όπως η αναβάθμιση της Εγνατίας Οδού και οι αστικές αναπλάσεις στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αγγελούδης πρότεινε μητροπολιτικό πάρκο 120 στρεμμάτων στη ΔΕΘ.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία σταματά τις πτήσεις προς Ιράν και Ισραήλ

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν όλες τις πτήσεις προς Ιράν και Ισραήλ λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Οι πτήσεις προς χώρες του Κόλπου θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο λόγω αλλαγής διαδρομών.