ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βουλή με βουλευτές
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Βουλή: Τροπολογία για τη μετεγγραφή Ελλήνων φοιτητών από την Ουκρανία

Η τροπολογία αφορά Έλληνες φοιτητές που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εξακολουθούν να φοιτούν το 2022-2023 σε Πανεπιστήμια της Ουκρανίας, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν τη μετεγγραφή.

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας, η οποία ρυθμίζει θέματα μετεγγραφής Ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, αφορά Έλληνες φοιτητές που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εξακολουθούν να φοιτούν το 2022-2023 σε Πανεπιστήμια της Ουκρανίας, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν τη μετεγγραφή τους στο αντίστοιχο Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) στη χώρα μας.

Η μετεγγραφή πραγματοποιείται χωρίς εξετάσεις και καθ' υπέρβαση του προβλεπόμενου μετεγγραφόμενων ανά Τμήμα.

Προϋπόθεση για τη μετεγγραφή σε ελληνικό Α.Ε.Ι. είναι η υποβολή αναλυτικού πιστοποιητικού σπουδών από το Ίδρυμα προέλευσης και κάθε άλλου δικαιολογητικού που κρίνεται αναγκαίο.

Οι φοιτητές που μετεγγράφονται έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις τους με τους φοιτητές των Τμημάτων υποδοχής.

Η παραπάνω τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που συζητιέται και ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, με τίτλο "Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ukraine-war-prosfyges
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Helios

Στο πλαίσιο του προγράμματος Helios στηρίζονται οικονομικά οι ωφελούμενοι στην ενοικίαση διαμερισμάτων, κάνουν εργασιακή συμβουλευτική για να βρουν δουλειά, μαθαίνουν ελληνικά και δεξιότητες.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν θεωρούμε ότι η Ουκρανία στόχευσε κατοικία του Πούτιν

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ουκρανία δεν στόχευσε τον Πούτιν ούτε τις κατοικίες του στη πρόσφατη επίθεση drone, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ενώ το Κίεβο έχει διαψεύσει τη σχετική κατηγορία της Μόσχας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα Κιέβου σε διυλιστήριο Τουαπσέ και τερματικό Κρασνοντάρ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως χτύπησε διυλιστήριο στην Τουαπσέ και τερματικό πετρελαίου στην Ταμάν του Κρασνοντάρ, προκαλώντας ζημιές σε μονάδες επεξεργασίας και δύο προβλήτες.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: «Γελοίο» το ρωσικό βίντεο για επίθεση με drone στην οικία Πούτιν

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως «γελοίο» το ρωσικό βίντεο που υποτίθεται αποδεικνύει ουκρανική επίθεση με drone κατά της κατοικίας Πούτιν, λέγοντας πως δεν υπήρξε τέτοια επίθεση και ότι το αφήγημα δεν είναι σοβαρό.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εντολή για συνέχιση δημιουργίας «ζωνών ασφαλείας» στην Ουκρανία

Ο στρατηγός Γκεράσιμοφ κάλεσε τις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ζώνες ασφαλείας σε Σούμι και Χάρκοβο για την προστασία Κουρσκ και Μπέλγκοροντ. Οι δηλώσεις έγιναν σε επίσκεψή του στη «Βόρεια» ομάδα, χωρίς να αποκαλυφθούν ημερομηνία ή τοποθεσία.