ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΔΥΠΑ
Το επίσημο λογότυπο της ΔΥΠΑ – Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ξεκίνησε ο Β’ κύκλος αιτήσεων ΔΥΠΑ για ανέργους πυρόπληκτων περιοχών

Μέχρι τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις για τον Β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης της ΔΥΠΑ σε πυρόπληκτες περιοχές, με 12μηνη διάρκεια και 1.200€ αποδοχές.

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025, στις 15:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Β’ κύκλο του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης ανέργων των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για 12 μήνες, με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 1.200 ευρώ.

Σκοπός του Β’ κύκλου είναι η κάλυψη των 50 θέσεων, που παρέμειναν κενές, ύστερα από την ανάρτηση των οριστικών πινάκων της Δημόσιας Πρόσκλησης 5/2025.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα λήξει στις 7 Ιουλίου και ώρα 12:00.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής, στην οποία επιλέγουν την υπηρεσία τοποθέτησης, που αντιστοιχεί στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους και μία μόνο εκπαιδευτική κατηγορία και ειδικότητα.

Τα κριτήρια κατάταξης περιλαμβάνουν χρονικό διάστημα συνεχόμενης ανεργίας, ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2023, ατομικό ή οικογενειακό, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων και ανήλικα τέκνα ΑμεΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν με ηλεκτρονική υποβολή (βλ. Παράρτημα ΙV της Δημόσιας Πρόσκλησης 5/2025 με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης-ΚΠΑ2) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 7 Ιουλίου και ώρα 14:00 ή να προσέλθουν στο ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών, που πρέπει να υποβληθούν, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, στην κατάταξη και στην τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: www.dypa.gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Πληρωμές 145,8 εκατ. για τακτικά επιδόματα ανεργίας τον Φεβρουάριο

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο καταβλήθηκαν 145,8 εκατ. ευρώ για επιδόματα ανεργίας σε 231.673 άτομα, 360.619 ευρώ σε 595 αυτοαπασχολούμενους, 3,68 εκατ. ευρώ για μητρότητα-γονεϊκότητα και 347.443 ευρώ σε 1.187 εργαζόμενους.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 158 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο για ενίσχυση δεξιοτήτων

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει 158 εργαστήρια Ομαδικής Συμβουλευτικής τον Μάρτιο, με στόχο την υποστήριξη ανέργων ή όσων θέλουν επαγγελματική αλλαγή. Θα γίνουν 136 δια ζώσης στα ΚΠΑ2 και 22 διαδικτυακά μέσω e-Εργαστήρια.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Μείωση 5,9% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιανουάριο 2026

Στους 923.853 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο 2026, μειωμένοι κατά 5,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και αυξημένοι κατά 0,9% από τον Δεκέμβριο. Το 45,2% είναι άνεργοι άνω του έτους, οι γυναίκες αποτελούν το 64,3%.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθού για προσλήψεις ανέργων Ελάχιστου Εισοδήματος

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ που προσφέρει πλήρη επιδότηση απασχόλησης και κατάρτιση για ανέργους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με ευέλικτες μορφές εργασίας και εκπαίδευσης.