ΓΔ: 1435.81 0.86% Τζίρος: 61.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τις 8.000 έφτασαν οι αιτήσεις για επιδότηση εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο

Η ΕΔΑΑ, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, μελετά ήδη την επέκταση του προγράμματος, αλλά και την παροχή πρόσθετων κινήτρων για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου σε περισσότερες δραστηριότητες, πλην της θέρμανσης.

Ολοκληρώθηκε σε διάστημα λίγων ημερών το πρόγραμμα επιδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο που ξεκίνησε η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑΑ) την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.  Ειδικότερα, σε λιγότερο από μία εβδομάδα υποβλήθηκαν περισσότερες από 8.000 αιτήσεις υπερβαίνοντας κατά πολύ τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

«Η επιτυχία του προγράμματος μαρτυρά το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για χρήση του φυσικού αερίου, το οποίο αποτελεί μια φιλική προς το περιβάλλον και συνάμα, οικονομική και αξιόπιστη πηγή ενέργειας», αναφέρει η ΕΔΑ Αττικής.

Η εταιρεία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, μελετά ήδη την επέκταση του προγράμματος, αλλά και την παροχή πρόσθετων κινήτρων (π.χ. επιδότηση συσκευών) για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου σε περισσότερες δραστηριότητες, πλην της θέρμανσης, όπως το μαγείρεμα, ο κλιματισμός, τα στεγνωτήρια κ.λπ.

Παράλληλα, για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση η ΕΔΑ Αττικής υλοποιεί πρόγραμμα ανάπτυξης ύψους 150 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου της κατά 690 χλμ. και τον διπλασιασμό των ενεργών συνδέσεων την επόμενη πενταετία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τρέχει» η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στη Φλώρινα

Στα τέλη του 2023 θα ενεργοποιηθούν οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που θα τροφοδοτείται αρχικά από μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου. Στα 17,78 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης.
autokinita-car-IX
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων διπλού καυσίμου λόγω φυσικού αερίου

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο τον προηγούμενο Αύγουστο, μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σημείωσε μόλις 0,8% μερίδιο αγοράς.
tap-fysiko aerio-ellada-italia-alvania-energeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΕ: Πολιτικά υποκινούμενες οι μειώσεις ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Για πολιτικά υποκινούμενο βήμα έκανε λόγο η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της Gazprom. Δεν συντρέχουν τεχνικοί λόγοι για τη μείωση των ροών φυσικού αερίου, λέει η Γερμανία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας

Το Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσίασε μελέτη που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Atlantic Council, ένα από τα πλέον σημαντικά και προβεβλημένα think tanks.