ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitarakis
Shutterstock

«Παγώνουν» για μία εβδομάδα οι επιτάξεις στα νησιά

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ανοίγει έναν νέο κύκλο συζητήσεων με τους τοπικούς φορείς σχετικά εμ την επίταξη εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες.

Έως την ερχόμενη Δευτέρα «παγώνει» η διαδικασία επιτάξεων εκτάσεων στα νησιά ώστε να υπάρξει νέος γύρος διαλόγου με τους τοπικούς φορείς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε ο υπουργός η επίταξη είναι μια ενοικίαση συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια και δεσμεύτηκε ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί. Δήλωσε επίσης ότι ένα από τα θέματα που θέτει στους Ευρωπαίους ομολόγους του είναι να συμβάλλει η ΕΕ ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. 

Ο κ. Μηταράκης πρόκειται να συναντηθεί αυτή την Πέμπτη με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ για να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφών, ανέφερε εξάλλου ο υπουργός Μετανάστευσης σε ενημέρωση που έκανε την Κυριακή σε στελέχη της ΝΔ την Κυριακή, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, εξετάζεται η πρόσληψη για το 2020, 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία εθνικού συστήματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελματιών παιδικής προστασίας μέσα από την εφαρμογή εναρμονισμένων διαδικασιών για τον καθορισμό του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων από την Ελλάδα στην Ελβετία

Κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία, ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων όπου φιλοξενούνται οι 52 ασυνόδευτοι ανήλικοι που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία από δομές της Ελλάδας.