ΓΔ: 2052.56 1.39% Τζίρος: 154.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:49:34
Φώτο: Robotex

Στην Αθήνα το κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ ρομποτικής

Tο Robotex, θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου 2020 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που έχουν ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή.

Τον Απρίλιο έρχεται στην Αθήνα το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ρομποτικής διεθνώς, με παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες και με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από σχεδόν 50 χώρες.

Ειδικότερα το Robotex, θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου 2020 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που έχουν ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε από την Εσθονία και πλέον πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί ρομπότ, ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο.

Στο Φεστιβάλ μπορεί να λάβουν μέρος ομάδες που έχει κάποιο ρομπότ και επιθυμούν να διαγωνιστούν μαζί του. Ακόμη, αν κάποιος δεν έχει φτιάξει κάποιο ρομπότ αλλά του αρέσει η ρομποτική μπορεί να συμμετέχει ως θεατής στους διαγωνισμούς, στις ομιλίες και τα σεμινάρια αλλά να έρθει και σε επαφή με όλες τις νέες τεχνολογίες και τους ανθρώπους γύρω από τον κλάδο.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές στόχος της διοργάνωσης του Robotex στην Αθήνα είναι να συμβάλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες των νέων τεχνολογιών, μαθηματικών, μηχανικής καθώς και να εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους. Παράλληλα, να προωθήσει την σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα και να συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.Το Robotex απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε όλους όσους αγαπούν τη ρομποτική και θέλουν να ενημερωθούν για όλα τα νέα του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες (και για συμμετοχή) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://robotex.gr

 

https://youtu.be/3OWh61CZ_Fs

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Seres Group: Καινοτόμα οχήματα νέας ενέργειας με ρομπότ στην Κίνα

Πάνω από 1.600 έξυπνα τερματικά και 3.000 ρομπότ συνεργάζονται στη μονάδα υψηλής τεχνολογίας της Seres Group, παράγοντας οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας στην Τσονγκτσίνγκ, με αιχμή την αυτοματοποίηση και την καινοτομία.
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το INSAIT Βουλγαρίας δημιουργεί καινοτόμο 3D AI μοντέλο για ρομπότ

Το INSAIT παρουσίασε το SPEAR-1, ένα βασικό μοντέλο ΤΝ ανοικτής πρόσβασης που προσφέρει στα ρομπότ προηγμένη τρισδιάστατη χωρική αντίληψη. H δωρεάν διάθεσή του μπορεί να αλλάξει δραστικά τη ρομποτική και την έρευνα παγκοσμίως.
ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρομπότ καφέ αναδεικνύει την Κίνα-Περού στην Έκθεση Καντόνας

Στην 138η Έκθεση της Καντόνας, ο Ντάνιελ Τσουκουίμανγκο παρουσίασε ένα ρομπότ που σχεδιάζει στην επιφάνεια του καφέ, αναδεικνύοντας την καινοτομία στη βιομηχανία καφέ της Νότιας Αμερικής. Η παρουσίαση έγινε στα κινεζικά και ισπανικά.
Ρομπότ αυτοκινητοβιομηχανίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Progressive Robotics: 1,6 εκατ. για τη χρήση βιομηχανικών robots

Η εταιρεία έχει ήδη εφαρμόσει τις λύσεις της σε πολλές βιομηχανίες, όπως η παραγωγή τροφίμων και η εφοδιαστική αλυσίδα, παρέχοντας έως και 20% ταχύτερη λειτουργία και σημαντική εξοικονόμηση κόστους.