ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επένδυση σε έργα αποθήκευσης ενέργειας από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Η εταιρεία προχώρησε σε κατάθεση οκτώ αιτήσεων στην ΡΑΕ, με στόχο έργα αποθήκευσης ενέργειας 1 GW, ενώ η αξία της επένδυσης εκτιμάται μεταξύ 600 και 800 εκατ. ευρώ.

Οκτώ αιτήσεις κατάθεσε στη ΡΑΕ η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θυγατρική της ΔΕΗ, με στόχο να λάβει άδειες για έργα αποθήκευσης ενέργειας, η συνολική ισχύς των οποίων εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ένα GW. 

Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας στη χώρα μας, με την αξία της να κυμαίνεται από 600 έως και 800 εκατ. ευρώ. 

Από τις 8 αιτήσεις, οι δύο αφορούν έργα στη Μεγαλόπολη και οι 6 έργα  στη Δυτική Μακεδονία, στις περιοχές δηλαδή της απολιγνιτοποίησης, όπου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προγραμματίζει μεγάλου ύψους επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Βέβαια για να υπάρξει ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, εξέλιξη η οποία αναμένεται το καλοκαίρι, όπως τουλάχιστον έχει διαβεβαιώσει ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας. 

Η κίνηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια να επεκτείνουν την παρουσία τους στον τομέα των ΑΠΕ, με δεδομένη και την ώθηση που δίνει σε τέτοια έργα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με μεγάλο μέρος των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης να είναι προορισμένα για επενδύσεις στην «πράσινη ενέργεια».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mavros-DEI-Economist
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαύρος (ΔΕΗ): Η ενεργειακή ασφάλεια συναρτάται με επενδύσεις σε ΑΠΕ

O αναπληρωτής CEO ΑΠΕ του Ομίλου ΔΕΗ αναφέρθηκε στα θέματα που επηρεάζουν την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και στη στρατηγική του ομίλου ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή.
businessdaily-DEI-Ananeosimes
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία

Το έργο εγκατεστημένης ισχύος 13,5MW αποτελείται από τρεις ανεμογεννήτριες των 4,5ΜW οι οποίες αναμένεται να παράγουν ενέργεια 38 GWh ετησίως, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή περίπου 22.000 τόνων CO2.