ΓΔ: 2616.52 -0.51% Τζίρος: 130.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:50:35
Κατάστημα ΔΕΗ πρόσοψη
Φωτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Παράταση διάρκειας σε δύο τιτλοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

H εταιρεία συμφώνησε στην τροποποίηση της τιτλοποίησης ύψους 325 εκατ., που αφορά ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών.

Στην αναθεώρηση των όρων δύο προγραμμάτων τιτλοποίησης απαιτήσεων συμφώνησε η ΔΕΗ, ανακοινώνοντας αλλαγές που επηρεάζουν τόσο τις ημερομηνίες λήξης όσο και τη δομή των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμφώνησε στην τροποποίηση της τιτλοποίησης ύψους 325 εκατ., που αφορά ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών. Οι βασικές αλλαγές περιλαμβάνουν:

Παράταση της ανακυκλούμενης περιόδου (revolving period) κατά πέντε μήνες, από τον Ιούλιο του 2025 έως τον Δεκέμβριο του 2025. Αντίστοιχη παράταση της ημερομηνίας λήξης του προγράμματος έως τον Δεκέμβριο του 2029.

Η δομή της συναλλαγής παραμένει ως έχει, με εκδότη την PPC Zeus DAC, ενώ η ΔΕΗ διατηρεί ρόλο πωλητή, διαχειριστή (servicer) και κατόχου ομολόγων χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (junior noteholder). Την ίδια στιγμή, η Deutsche Bank AG και κεφάλαια υπό διαχείριση της PIMCO συνεχίζουν να είναι οι βασικοί ομολογιούχοι υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior noteholders). Ρόλο υποδιαχειριστή έχει η Qualco Α.Ε., ενώ θεματοφύλακας των ομολόγων παραμένει η Citibank N.A. (London branch).

Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στις 11 Ιουνίου 2025 συμφώνησε με την JP Morgan και άλλους εμπλεκόμενους στην παράταση έως τον Δεκέμβριο του 2025 της διάρκειας της δεύτερης τιτλοποίησης, ύψους 300 εκατ., η οποία αφορά απαιτήσεις έως 60 ημερών. Η αρχική συναλλαγή είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2020, με συμμετοχή νομικών προσώπων της JP Morgan ως διαχειριστών και επενδυτών, την Finacity Corporation ως φορέα υποβολής αναφορών και την PPC Energy Finance DAC ως εκδότη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Νέο κύμα εξαγορών σε ΑΠΕ, στην τελική ευθεία η πρώτη φάση του data center

Επιλεκτικές εξαγορές στις διεθνείς αγορές ΑΠΕ με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας της ΔΕΗ σε νέες αγορές και επέκταση του καθετοποιημένου μοντέλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προχωρά το data center σε Δ. Μακεδονία.
Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ισχυρή ανάπτυξη με προσαρμοσμένο EBITDA στα 1,2 δισ. το πρώτο εξάμηνο

Επενδύσεις 1,4δισ. ευρώ με 86% αυτών σε ΑΠΕ, ευέλικτη παραγωγή και δίκτυα διανομής. Εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ στα 7,3GW και 7,8GW τον Αύγουστο 2026 σε proforma βάση, με επιπλέον7,4GW έργα υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή.