ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο άρμα Ουκρανίας
Κατεστραμμένο άρμα μάχης σε δάσος, εικόνα από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ρωσική εταιρεία προσφέρει αμοιβή για την καταστροφή δυτικών τανκς

H ρωσική εταιρεία, Fores προσφέρει πάνω από 65.000 ευρώ σε Ρώσους στρατιώτες, που θα καταλαμβάνουν ή θα καταστρέφουν δυτικά άρματα μάχης όπως Leopard και Abrams.

Μια ρωσική εταιρεία δεσμεύτηκε να προσφέρει 66.000 ευρώ σε μετρητά στους πρώτους στρατιώτες που θα καταστρέψουν ή θα καταλάβουν τα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέψουν δυτικά άρματα μάχης που θα σταλούν στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στο Κίεβο δεκάδες προηγμένα άρματα μάχης μέσα στους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν να ενισχυθεί η ικανότητα του ουκρανικού στρατού καθώς σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξή του.

Η απόφαση αυτή έχει χαρακτηριστεί από το Κρεμλίνο επικίνδυνη κλιμάκωση και ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι τα άρματα μάχης θα «καούν» στο μέτωπο.

Τώρα, μια ρωσική εταιρεία, η Fores, που εδρεύει στα Ουράλια και κατασκευάζει πρόσθετα συγκράτησης ρωγμών για την βιομηχανία της ενέργειας, προσφέρει μετρητά σε Ρώσους στρατιώτες, που θα «καταλαμβάνουν τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 ή τα αμερικανικής Abrams».

Η εταιρεία είπε ότι θα προσφέρει 66.000 ευρώ στον πρώτο Ρώσο στρατιώτη που θα καταστρέψει ένα από τα άρματα μάχης και 6.600 ευρώ για όλες τις επόμενες επιθέσεις.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων και δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης οι οποίοι στηρίζουν τον πόλεμο, η Fores είπε ότι το ΝΑΤΟ τροφοδοτεί την Ουκρανία με μια «απεριόριστη» ποσότητα οπλισμού και κλιμακώνει την σύγκρουση.

Η εταιρεία είπε ακόμη ότι θα καταβάλει 198.000 ευρώ ως αμοιβή για την κατάρριψη μαχητικών αεροσκαφών δυτικής κατασκευής αν αυτά παραληφθούν από την Ουκρανία.

Τα άρματα μάχης δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στο Κίεβο και θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού σταλεί ο συμφωνηθείς αριθμός.

Από την έναρξη του πολέμου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει εκατοντάδες μονάδες δυτικού οπλισμού.

Στο παρελθόν το Κίεβο διέψευδε αυτές τις αιτιάσεις υπογραμμίζοντας, για παράδειγμα, ότι η Ρωσία έχει ισχυριστεί ότι έχει καταστρέψει εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υποβάθμισε τις ζημιές από ουκρανικές επιθέσεις σε εργοστάσια

Ο Πούτιν δήλωσε πως οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως διυλιστήρια και αποθήκες της Wildberries, δεν είχαν σοβαρές επιπτώσεις στη Ρωσία, υποβαθμίζοντας τη σημασία τους σε οικονομικό συνέδριο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία προχώρησαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία και η Ρωσία πραγματοποίησαν νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με 103 στρατιωτικούς από κάθε πλευρά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι Ρώσοι αιχμάλωτοι βρίσκονται στη Λευκορωσία για ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός πρόεδρος εταιρείας drone ζει κρυμμένος λόγω ρωσικών απειλών

Ο επικεφαλής της γερμανικής αμυντικής Donaustahl, Στέφαν Θούμαν, δήλωσε πως είναι κρυμμένος μήνες μετά από ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του, αλλάζοντας διαρκώς τοποθεσία υπό συνεχή προστασία, εξαιτίας της εμπλοκής της εταιρείας με την Ουκρανία.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εντολή απομάκρυνσης οικογενειών σε Ουκρανία, η Ρωσία κατέλαβε οικισμούς

Εντολή εκκένωσης για οικογένειες 16 οικισμών στη Ντνιπροπετρόφσκ έδωσαν οι ουκρανικές αρχές λόγω επιδείνωσης της ασφάλειας, καθώς εντείνονται τα ρωσικά πλήγματα και η ανάπτυξη δυνάμεων στη ζώνη, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητή Γκάνζα.