ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγμάτευση σχετικά με αποδεκτές λύσεις

Ταυτόχρονα η Ρωσική Δούμα ετοιμάζει υψηλότερη φορολόγηση των Ρώσων που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην πολεμική διαμάχη της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας» δήλωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας. «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Εντωμεταξύ η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ετοιμάζει νόμο, «ο οποίος θα προβλέπει υψηλότερη φορολογία για όσους Ρώσους έχουν φύγει από τη χώρα, όπως έχουν κάνει πολλοί αφότου άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία το Φεβρουάριο», δήλωσε ο πρόεδρος της Kρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

«Είναι σωστό να ακυρωθεί η προνομιακή φορολόγηση γι' αυτούς που έχουν φύγει από τη Ρωσική Ομοσπονδία και να προβλεφθεί ένα αυξημένο ποσοστό φορολόγησης γι' αυτούς», έγραψε ο Βολόντιν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Εργαζόμαστε για να κάνουμε τις προσήκουσες αλλαγές στη νομοθεσία», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των Ρώσων που έχουν φύγει από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου δεν είναι σαφής. Στις αρχές Οκτωβρίου, μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως έως 700.000 πολίτες διέφυγαν από τη χώρα μετά την ανακοίνωση, το Σεπτέμβριο, για την επιστράτευση έως 300.000 πολιτών για να πολεμήσουν. Η κυβέρνηση είχε απορρίψει τότε τον αριθμό αυτό.

Στη Ρωσία, το 13% του προσωπικού φόρου εισοδήματος παρακρατείται αυτομάτως από τους ντόπιους εργοδότες. Οι Ρώσοι που εργάζονται στο εξωτερικό και φορολογούνται στη Ρωσία πρέπει να πληρώνουν ανεξάρτητα το φόρο, σύμφωνα με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Εφορία.

«Είναι πλήρως κατανοητό γιατί έφυγαν», δήλωσε ο Βολόντιν. «Αυτοί που συνειδητοποίησαν ότι έκαναν ένα λάθος έχουν ήδη επιστρέψει. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να το καταλάβουν: η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν υποστηρίζει την ενέργειά τους και πιστεύει ότι πρόδωσαν τη χώρα τους, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Τριμερής συνάντηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα στα ΗΑΕ

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά από «ωφέλιμες» συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Γουίτκοφ στη Μόσχα, σύμφωνα με τον σύμβουλο Γιούρι Ουσακόφ.
Βλαντίμιρ Πούτιν γράφει
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν με τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Γουίτκοφ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, που διήρκεσε πάνω από 3,5 ώρες στη Μόσχα. Παρόντες ήταν Κούσνερ, Ουσακόφ και Ντμίτριεφ.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στουμπ: Ο Τραμπ πιέζει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει έντονα τη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να το κάνει, στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Τριμερής Ουκρανίας-Ρωσίας-ΗΠΑ την Παρασκευή στα ΗΑΕ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Ουκρανία, Ρωσία και ΗΠΑ θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε τριμερή διάσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή και το Σάββατο, μετά την ομιλία του στο Νταβός.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ο κόσμος της ισχύος μόνο οδηγεί σε κινδύνους, όπως έδειξε η ιστορία

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε πως ένας κόσμος που βασίζεται μόνο στην ισχύ είναι επικίνδυνος για μικρούς και μεγάλους, και κάλεσε να δοθεί έμφαση στη συνεργασία και τις συμμαχίες, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.