ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο

Ρωσικά ΜΜΕ: Περιμένουμε σημαντικές δηλώσεις Πούτιν την ερχόμενη εβδομάδα

Περιμένουμε σημαντικές δηλώσεις», δήλωσε ο Pavel Sarubin, παρουσιαστής της εκπομπής «Moscow.Kremlin.Putin», στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα WGTRK την Κυριακή, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα προβεί σε μια σημαντική ανακοίνωση σε μια συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Περιμένουμε σημαντικές δηλώσεις», δήλωσε ο Pavel Sarubin, παρουσιαστής της εκπομπής «Moscow.Kremlin.Putin», στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα WGTRK την Κυριακή, σύμφωνα με την Handelsblatt. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πούτιν θα προεδρεύσει στην ετήσια διευρυμένη συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας.

Η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης δεν είναι ακόμη γνωστή. Ωστόσο, ο Πούτιν αναμένεται στο Μινσκ τη Δευτέρα για συνομιλίες με τον Λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο. Σε κυβερνητική συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης του Κρεμλίνου είχε ήδη απαιτήσει την προσαρμογή των σχεδίων εξοπλισμών.

Θεωρείται πιθανό ότι ο 70χρονος θα συνεχίσει να προωθεί τη μετατροπή της δικής του οικονομίας σε πολεμική οικονομία, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εφοδιασμού κατά τη διάρκεια του επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας.  Λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών στον πόλεμο, ο Πούτιν έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες και επίσης ακύρωσε την παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο πρέπει να συμμετέχει σε συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ-Σι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία πρέπει να συμμετέχει σε κάθε διαπραγμάτευση που αφορά το μέλλον της, σχολιάζοντας την ενδεχόμενη συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας για τον πόλεμο, χωρίς την παρουσία της Ουκρανίας.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία-ΗΠΑ: Έρχονται σύντομα νέες κοινές πρωτοβουλίες

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σύντομα νέες κοινές πρωτοβουλίες, πέρα από τη συμφωνία για το ντίζελ, με επίκεντρο τη δημιουργία κέντρων δεδομένων που ίσως χρησιμοποιούν ρωσική πυρηνική ενέργεια, σύμφωνα με τον Κιρίλ Ντμίτριεφ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εκλογές στην Ουκρανία εφόσον υπάρξει 60ήμερη εκεχειρία με Ρωσία

Ο Ζελένσκι απάντησε στην κριτική του Τραμπ, δηλώνοντας πως εάν ο Πούτιν συμφωνήσει σε 60 ημέρες εκεχειρίας, η Ουκρανία θα οργανώσει εκλογές μέσα σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στο ABC.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να αποδυναμώσει την αντίσταση με βομβαρδισμούς

Ο Ζελένσκι τόνισε πως ο Πούτιν εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς με στόχο την αποδυνάμωση της ουκρανικής αντίστασης και την εκδίωξη κατοίκων από τις μεγάλες πόλεις, καταγγέλλοντας τη ρωσική κλιμάκωση εναντίον των υποδομών.