ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
turkey-police
Φώτο: Shutterstock

Τραυματίες από έκρηξη βόμβας με στόχο όχημα της αστυνομίας, στην Τουρκία

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως δύο πρόσωπα, που πιστεύεται ότι ήταν οι δράστες της βομβιστικής ενέργειας, έχουν συλληφθεί. Η έκρηξη έγινε 10 χλμ. νότια από το κέντρο της Ντιγιάρμπακιρ.

Οκτώ Τούρκοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο καθώς περνούσε από το σημείο το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως δύο πρόσωπα, που πιστεύεται ότι ήταν οι δράστες της βομβιστικής ενέργειας, έχουν συλληφθεί.

Η έκρηξη έγινε «στις 05:10» (σ.σ. τοπική ώρα· στις 04:10 ώρα Ελλάδας) καθώς το όχημα πήγαινε αστυνομικούς «στη δουλειά τους στη Ντιγιάρμπακιρ», πρόσθεσε.

Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ διαβεβαίωσε πως κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σοβαρά, καθώς το όχημά τους είχε θωράκιση, αλλά και οι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν προληπτικά σε εξετάσεις.

Η έκρηξη έγινε κοντά σε ζωοπανήγυρη περίπου 10 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της Ντιγιάρμπακιρ, της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης της ομώνυμης επαρχίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ανήκει στην κουρδική μειονότητα.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως αυτό το στάδιο. Κουρδικές, ακροαριστερές καθώς και ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει στο παρελθόν σε βομβιστικές ενέργειες στην Τουρκία.

Τον περασμένο μήνα, έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Δεκάδες ύποπτοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα από τη Συρία, συνελήφθησαν.

Η Τουρκία κατηγόρησε Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια, αλλά δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση ανάληψη ευθύνης.

Απεναντίας, τόσο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το PKK διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν χαθεί στη σύρραξη αυτή.

Χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα καθώς και από τους συμμάχους της στη Δύση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Προσωρινή κράτηση 178 ατόμων πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία, 178 άτομα προφυλακίστηκαν για τρομοκρατία πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, έπειτα από πρόσφατες επιχειρήσεις, όπως μετέδωσε το Anadolu. Άλλοι 34 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με την εισαγγελία Άγκυρας.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο διάλυσης του PKK

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθεσία για την επιτάχυνση της διάλυσης του PKK, με στόχο τη λήξη της ένοπλης δράσης και τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Συλλήψεις πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Πάνω από 200 ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και ακροαριστερές οργανώσεις συνελήφθησαν στην Άγκυρα, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ. Οι 185 εξ αυτών συνδέονται με ομάδες όπως το DHKP-C, σύμφωνα με τις αρχές.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλος σκότωσε 6 άτομα και τραυμάτισε 8 στη Μερσίνα της Τουρκίας

Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από διαδοχικές ένοπλες επιθέσεις στη Μερσίνα, σύμφωνα με το Anadolu. Ο δράστης διαφεύγει, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τη σύλληψή του.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πέντε νεκροί, επτά τραυματίες σε ένοπλη επίθεση στη Μερσίνα

Πέντε νεκροί και επτά τραυματίες από ένοπλες επιθέσεις στη Μερσίνη Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu. Δράστης φέρεται ο 37χρονος Μετίν Ο., ο οποίος σκότωσε πρώτα την πρώην σύζυγό του και διέφυγε. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τη σύλληψή του.