ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ρωσία: Οι αρχές εξοπλίζουν καταφύγια σε πολυκατοικίες και εμπορικά κέντρα

Τα καταφύγια θα διαθέτουν πρίζες, φώτα, πόσιμο νερό και έναν χώρο σαν καθιστικό. Δεν θα είναι δυνατόν να περάσει κανείς περισσότερο από μία ώρα στον χώρο του καταφυγίου.

Οι αρχές εξοπλίζουν τα καταφύγια που υπάρχουν στις πολυκατοικίες και στα εμπορικά κέντρα στην περιοχή της Μόσχας, δήλωσε στην ολομέλεια της Δούμας της περιφέρειας της Μόσχας ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, Σεργκέι Πολετίκιν.

Ο βουλευτής Όλεγκ Εμιλιάνοφ ρώτησε τον Πολετίκιν κατά την διάρκεια της ολομέλειας για την κατάσταση των καταφυγίων στην συνοικία Ράμεσνκι, καθώς όπως ισχυρίσθηκε μερικά καταφύγια βρίσκονται σε «καταστροφική κατάσταση».

Ο Πολετίκιν απαντώντας είπε ότι «τα καταφύγια σε πολυκατοικίες» σε σχέση με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τώρα στην Ουκρανία, «παρέχουν προστασία στον πληθυσμό από πυραύλους, βόμβες και πλήγματα πυροβολικού. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται σε όλες τις πολυκατοικίες από τον τομέα των κοινωφελών υπηρεσιών και θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 25 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η απόφαση του επιχειρησιακού επιτελείου».

Ο ίδιος είπε ότι τα καταφύγια στις πολυκατοικίες και στα εμπορικά κέντρα εξασφαλίζουν την προστασία έως 15 εκατομμυρίων κατοίκων και πρόσθεσε ότι οι αρχές αποφάσισαν να μην κρεμάσουν πινακίδες με ακριβείς διευθύνσεις των καταφυγίων για να μην «θορυβηθεί ο κόσμος».

Τα καταφύγια θα διαθέτουν πρίζες, φώτα, πόσιμο νερό και έναν χώρο σαν καθιστικό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, δεν θα είναι δυνατόν να περάσει κανείς περισσότερο από μία ώρα στον χώρο του καταφυγίου.

Τον Νοέμβριο, τοποθετήθηκαν πινακίδες σε περισσότερα από τρεις χιλιάδες σπίτια στο Νοβοκουζνέτσκ που έδειχναν τη θέση των καταφυγίων. Τα περισσότερα καταφύγια βρίσκονται στα υπόγεια πολυκατοικιών.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος του Μπέλγκοροντ Βαλεντίν Ντεμίντοφ υποσχέθηκε να δημοσιεύσει έναν διαδραστικό χάρτη των καταφυγίων και να τοποθετήσει πινακίδες σε όλη την πόλη με τις διευθύνσεις των πλησιέστερων καταφυγίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ δεν θα ξεφορτώσει πλοίο με σιτηρά που φέρεται να έκλεψε η Ρωσία

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πλοίο με σιτηρά, που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έκλεψε η Ρωσία, δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ, μετά από αίτημα του Κιέβου για κατάσχεση του φορτίου. Η εισαγωγική εταιρεία αρνήθηκε το φορτίο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Χρονικό όριο στην πρώτη γραμμή - Ζελένσκι ζητά διευκρινίσεις για κατάπαυση πυρός

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όρισε ανώτατο όριο δύο μηνών για υπηρεσία στην πρώτη γραμμή, με σκοπό την ανακούφιση των στρατιωτών και τη διαχείριση έλλειψης προσωπικού στο μακροχρόνιο πόλεμο με τη Ρωσία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Οδησσός: 18 τραυματίες από νυχτερινή επίθεση ρωσικών drone

Ρωσικά drone έπληξαν ξανά τη νύχτα την Οδησσό, τραυματίζοντας τουλάχιστον 18 άτομα και προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες. Οι επιθέσεις προκάλεσαν πυρκαγιές, ενώ η Οδησσός έχει γίνει συχνός στόχος από την έναρξη του πολέμου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.