ΓΔ: 2108.05 2.10% Τζίρος: 270.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:51:43

Ομάν: Τάνκερ ισραηλινής ιδιοκτησίας επλήγη από βλήμα στα ανοικτά της χώρας

Το τάνκερ Pacific Zirkon «επλήγη από βλήμα περίπου 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν γύρω στις 15:30 στις 15 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Πλοίο που μετέφερε βενζίνη έγινε στόχος βλήματος στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή να προκληθεί διαρροή, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Eastern Pacific Shipping στην οποία ανήκει.

Το τάνκερ Pacific Zirkon «επλήγη από βλήμα περίπου 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν γύρω στις 15:30 στις 15 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, την οποία ελέγχει ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Ιντάν Οφέρ.

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν υπάρχει και διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι to κύτος του πλοίο υπέστη «μικρές ζημιές».

Ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ που σταθμεύει στο Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι «έχει ενημερωθεί για το περιστατικό».

Η βρετανική UK Maritime Τrade επίσης έχει λάβει γνώση του περιστατικού.

Τρεις πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ένα drone έπληξε το πλοίο.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή, σε ένα πλαίσιο έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ και πολλές αραβικές χώρες του Κόλπου καταγγέλλουν τακτικά τις ενέργειες της Τεχεράνης σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός άμαχος σκοτώθηκε από πυρά του στρατού στα σύνορα με Λίβανο

Ο Ισραηλινός πολίτης που σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο ήταν θύμα φίλιων πυρών του ισραηλινού στρατού, όπως προέκυψε από έρευνα που εντόπισε επιχειρησιακά λάθη και σοβαρές ανεπάρκειες.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στο επίκεντρο της νέας ισορροπίας ισχύος

Μετά τα πλήγματα στην κορυφή της ιρανικής ηγεσίας, οι Φρουροί της Επανάστασης ενισχύουν τον ρόλο τους στον μηχανισμό εξουσίας, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης.
εξαγωγή φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΟΕ: Προειδοποιεί για ενεργειακή κρίση λόγω των επιθέσεων Ισραήλ σε Τεχεράνη

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποιεί ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη ενεργειακή κρίση, με το Ιράν να κλείνει το στενό του Χορμούζ και τις ΗΠΑ να απειλούν με βομβαρδισμούς αν δεν ανοίξει ξανά μέχρι τη Δευτέρα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Χορμούζ

Το τελεσίγραφο του Τραμπ προς το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Χορμούζ λήγει τα ξημερώματα Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Αν δεν ανοίξει, ο Τραμπ απειλεί βομβαρδισμό σταθμών ενέργειας. Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες σύγκρουσης.