ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Νέος βομβαρδισμός στη νότια Ουκρανία κατέστρεψε πολυκατοικία

Η Ζαπορίζια ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό, είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, μιας από τις τέσσερις που προσάρτησε πρόσφατα η Ρωσία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν περί το 70% της περιφέρειας.

Νέος βομβαρδισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία κατέστρεψε πολυώροφη πολυκατοικία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των τοπικών αρχών στην ομώνυμη ουκρανική περιφέρεια, ο Ολεξάντρ Σταρούχ.

«Εξαιτίας πυραυλικής επίθεσης στο κέντρο, ακόμη μια πολυώροφη πολυκατοικία καταστράφηκε», ανέφερε ο κ. Σταρούχ μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Βομβαρδισμός τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Κυριακή κατέστρεψε πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 87, ανάμεσά τους 10 παιδιά.

Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, πυραυλικά πλήγματα στη Ζαπορίζια είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Την 30ή Σεπτεμβρίου, 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιφέρεια της ίδιας πόλης, σε χώρο στάθμευσης, όταν έπεσε πύραυλος στο σημείο. Πέρα από έναν αστυνομικό που σκοτώθηκε, οι υπόλοιποι τριάντα ήθελαν να φθάσουν σε κάποιο τμήμα της Ουκρανίας υπό τον έλεγχο των Ρώσων.

Η Ζαπορίζια, η οποία ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό, είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, μιας από τις τέσσερις που προσάρτησε πρόσφατα η Ρωσία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν περί το 70% της περιφέρειας.

Η βιομηχανική πόλη απέχει κάπου εξήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το μεγαλύτερο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της χώρας - και της Ευρώπης -, που κατέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από τις αρχές του Μαρτίου. Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς στην εγκατάσταση εδώ και μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ονδούρα προχωρά σε αγορά drones από την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ονδούρας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αγοράσει drones από την Ουκρανία για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα και την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, θεωρώντας το ζήτημα εθνικής ασφάλειας.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πέντε νεκροί από ουκρανική επίθεση στη Βορόνεζ

Πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στη Βορόνεζ είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η επίθεση προκάλεσε φωτιά σε εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρονικά εξαρτήματα για πυραύλους.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ευχαριστώ τον Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΕΕ

Ο Μακρόν ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για τη δέσμευσή του στην Ουκρανία και την αναθέρμανση των σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των γαλλο-βρετανικών δεσμών.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό πλήγμα σε κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών στη Μόσχα

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με drones στο κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών Dubna κοντά στη Μόσχα, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή διακοπές στη μετάδοση, σύμφωνα με το TASS και την εταιρεία Space Communications.