ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στο κτίριο του ΟΗΕ με φόντο το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών.

Γκουτέρες: Kρίσιμη η συμβολή των ταχυδρόμων στην παγκόσμια επικοινωνία

Υπογραμμίζει ότι με ένα παγκόσμιο δίκτυο και εντολή καθολικής υπηρεσίας για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε όλους, ο ταχυδρομικός τομέας αποτελεί βασικό εταίρο στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε την Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Την κρίσιμη συμβολή των ταχυδρομικών υπαλλήλων στη σύνδεση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τις βασικές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινή τους ζωή και ενισχύουν την ανάπτυξη των κοινωνιών, αναδεικνύει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Περαιτέρω, υπογραμμίζει ότι με ένα παγκόσμιο δίκτυο και εντολή καθολικής υπηρεσίας για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε όλους, ο ταχυδρομικός τομέας αποτελεί βασικό εταίρο στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε την Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αναφερόμενος στη σημασία του θέματος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων - «Ταχυδρομεία για τον Πλανήτη» -, ο Αντόνιο Γκουτέρες επισημαίνει ότι αναγνωρίζονται οι πολλοί τρόποι με τους οποίους οι ταχυδρομικές υπηρεσίες βρίσκουν καθαρότερα, πιο πράσινα μέσα για να φτάσουν καθημερινά στο κατώφλι μας.

Επιπροσθέτως, αναφέρει πως το «Ταχυδρομεία για τον Πλανήτη» είναι επίσης μια έκκληση για δράση ώστε ο ταχυδρομικός τομέας να χρησιμοποιήσει τη θέση του ως συνδετικού κρίκου μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ανθρώπων για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον αγώνα μας κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει τον καταλυτικό ρόλο των υπηρεσιών πληροφορικής. «Σε συνεργασία με εταίρους από όλο τον υλικοτεχνικό, χρηματοοικονομικό και ψηφιακό τομέα, οι υπηρεσίες πληροφορικής έχουν τη δύναμη να λειτουργήσουν ως καταλύτης για θετικές δράσεις σε ένα ευρύ φάσμα άλλων τομέων» σημειώνει. Καταληκτικά, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση που ηγήθηκε αυτής της έκκλησης για δράση και επισημαίνει πως προσβλέπει στη συνεργασία για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με ευημερία για όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Σημαία του Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Εποικοδομητικές συνομιλίες Φλέτσερ με τον στρατηγό Μπουρχάν στο Σουδάν

Ο Τομ Φλέτσερ, επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, εξέφρασε ικανοποίηση για τις συνομιλίες με τον στρατηγό Μπουρχάν στο Σουδάν, επιδιώκοντας ανεξάρτητη δράση υπέρ όσων έχουν ανάγκη. Ο Μπουρχάν ζήτησε σεβασμό στην εθνική κυριαρχία.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το Νότιο Σουδάν βαδίζει προς επικίνδυνη αρνητική πορεία

Το ΣΑ ΟΗΕ συζήτησε για Σουδάν και Ν. Σουδάν. Ο Ζαν-Πιερ Λακρουά προειδοποίησε για επικίνδυνη πορεία, αύξηση παραβιάσεων εκεχειρίας, αλλαγές ισορροπιών εξουσίας και ενίσχυση εντάσεων λόγω διάχυσης της σύγκρουσης.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Πιέσεις στη Λιβύη για κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών

Πολλές χώρες ζήτησαν από τη Λιβύη να κλείσει τα κέντρα κράτησης προσφύγων, όπου σύμφωνα με ΜΚΟ, γίνονται βασανιστήρια και δολοφονίες. Εκφράστηκαν ανησυχίες σε σύνοδο του ΟΗΕ στη Γενεύη για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

COP32 το 2027 στην Αιθιοπία, άγνωστη ακόμη η χώρα της συνόδου 2026

Η COP32 για το κλίμα θα διεξαχθεί το 2027 στην Αιθιοπία, σύμφωνα με την επιλογή των αφρικανικών χωρών. Η απόφαση παραμένει ανεπίσημη και χρειάζεται έγκριση στη σύνοδο του Μπελέμ, που ολοκληρώνεται στις 21 Νοεμβρίου.