ΓΔ: 2056.39 1.02% Τζίρος: 208.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
oukrania-polemos
Φώτο: Shutterstock

Η φιλορωσική διοίκηση της Χερσώνας κατηγορεί Ουκρανούς ότι βομβάρδισαν ξενοδοχείο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια (…) οι διασώστες αναζητούν ακόμη θύματα στα συντρίμμια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με έναν πύραυλο ένα ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Το ένα από τα θύματα ήταν πρώην βουλευτής. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές. «Σήμερα, γύρω στις 5.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν έναν πύραυλο στο ξενοδοχείο Play», ανέφεραν οι κατοχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια (…) οι διασώστες αναζητούν ακόμη θύματα στα συντρίμμια», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ένας αξιωματούχος της τοπικής ρωσικής διοίκησης, ο Κίριλ Στρεμούσοφ, είπε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας «συμπαθών» φιλορώσος Ουκρανός πρώην βουλευτής, ο Ολέξι Γιουράφκο.

Οι φιλορωσικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι στο ξενοδοχείο διέμεναν δημοσιογράφοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Η ρωσική τηλεόραση RT μετέδωσε πλάνα από το πλήγμα στα οποία, όπως υποστηρίζει, φαίνεται η διάσωση ενός εικονολήπτη της από τα συντρίμμια. Η πόλη της Χερσώνας πέρασε στον έλεγχο των Ρώσων στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την εισβολή. Είναι η μία από τις τέσσερις περιοχές όπου από την Παρασκευή διεξάγονται «δημοψηφίσματα» για την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Καλάς: Διπλό σχέδιο ΕΕ για Ρωσία και Ουκρανία στον πόλεμο

Η ΕΕ έχει σχέδιο δύο σημείων: αποδυνάμωση της Ρωσίας και στήριξη της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Κάγια Κάλας. Η ΕΕ στηρίζει τη δίκαιη ειρήνη, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν από την Ουκρανία να αποδεχθεί παραχωρήσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια Ριαζάν και Ίλσκι με ζημιές

Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στα ρωσικά διυλιστήρια Ριαζάν και Ίλσκι, προκαλώντας ζημιές και πυρκαγιές. Είναι η δεύτερη επίθεση στο Ριαζάν μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τις ουκρανικές ανακοινώσεις.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Τα αίτια της ουκρανικής σύγκρουσης πρέπει να αντιμετωπιστούν

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι κάθε ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπίζει τα βαθύτερα αίτια του πολέμου, ενώ δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ προτείνουν στην Ουκρανία παραχώρηση εδαφών με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών στην Ουκρανία

Η Ρωσία παρέδωσε στην Ουκρανία 1.000 σορούς νεκρών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία αιχμαλώτων πολέμου. Η ταυτοποίηση των σορών θα ξεκινήσει σύντομα από ερευνητές του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξοπλισμός Ουκρανίας με συστήματα πυρός μεγάλου βεληνεκούς

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Γερμανία θα ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία, παρέχοντας νέα συστήματα πυρός και επιπλέον 3 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς για να παραμείνει αξιόπιστη εταίρος.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.