ΓΔ: 2602.66 -1.55% Τζίρος: 47.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:37
oukrania-polemos
Φώτο: Shutterstock

Η φιλορωσική διοίκηση της Χερσώνας κατηγορεί Ουκρανούς ότι βομβάρδισαν ξενοδοχείο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια (…) οι διασώστες αναζητούν ακόμη θύματα στα συντρίμμια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με έναν πύραυλο ένα ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Το ένα από τα θύματα ήταν πρώην βουλευτής. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές. «Σήμερα, γύρω στις 5.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν έναν πύραυλο στο ξενοδοχείο Play», ανέφεραν οι κατοχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια (…) οι διασώστες αναζητούν ακόμη θύματα στα συντρίμμια», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ένας αξιωματούχος της τοπικής ρωσικής διοίκησης, ο Κίριλ Στρεμούσοφ, είπε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας «συμπαθών» φιλορώσος Ουκρανός πρώην βουλευτής, ο Ολέξι Γιουράφκο.

Οι φιλορωσικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι στο ξενοδοχείο διέμεναν δημοσιογράφοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Η ρωσική τηλεόραση RT μετέδωσε πλάνα από το πλήγμα στα οποία, όπως υποστηρίζει, φαίνεται η διάσωση ενός εικονολήπτη της από τα συντρίμμια. Η πόλη της Χερσώνας πέρασε στον έλεγχο των Ρώσων στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την εισβολή. Είναι η μία από τις τέσσερις περιοχές όπου από την Παρασκευή διεξάγονται «δημοψηφίσματα» για την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία εκτόξευσε 21 πυραύλους στο Κίεβο μετά τις συνομιλίες με τον απεσταλμένο Τραμπ

Η Ρωσία εκτόξευσε 21 πυραύλους κατά του Κιέβου προκαλώντας θύματα και ζημιές, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι. Παρά τις συνομιλίες, δεν άλλαξε η ρωσική στάση. Τόνισε τη σημασία συνέχισης της προσπάθειας για λήξη του πολέμου.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα

Επτά νεκροί στην Ουκρανία μετά από ανταλλαγή πληγμάτων με τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα ανέφερε καταστροφή εκατοντάδων ουκρανικών drones και δύο τραυματίες από επίθεση drones, λίγες ώρες ύστερα από συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για τον πόλεμο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανταλλαγή πληγμάτων Ρωσίας-Ουκρανίας μετά τη συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ

Νέα ανταλλαγή πυραυλικών και drone επιθέσεων σημειώθηκε μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με ζημιές σε υποδομές μετρό στο Κίεβο και περιορισμούς κυκλοφορίας, λίγο μετά τις διπλωματικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο και επίθεση drones στη ρωσική Λίπετσκ

Νέοι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο, με τραυματίες και ζημιές. Στο Λίπετσκ της Ρωσίας τραυματίστηκε άνδρας από επίθεση drones. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το τέλος του πολέμου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πυραυλική επίθεση και εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Πυραυλική επίθεση ρωσικών δυνάμεων σημειώθηκε απόψε στο Κίεβο, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και πρατήριο βενζίνης κι αναφέρονται τραυματίες. Ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια.