ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ο ρωσικός στρατός χτυπά θέσεις του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την επαρχία του Χαρκόβου, υποστήριξε ότι «χιλιάδες»  άνθρωποι έφυγαν προς τη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο λόγω των σφοδρών συγκρούσεων.

Θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου χτυπούν ρωσικές δυνάμεις με πλήγματα ακριβείας, υποστήριξε σήμερα το υπουργείο Άμυνας. Σε αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι τα πλήγματα αυτά εκτελούνται από αερομεταφερόμενες δυνάμεις, από πυραύλους και από το πυροβολικό. Το πρακτορείο Reuters, που αναμετέδωσε την ανακοίνωση, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την επαρχία του Χαρκόβου, υποστήριξε ότι «χιλιάδες»  άνθρωποι έφυγαν προς τη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο λόγω των σφοδρών συγκρούσεων. «Δεν ήταν η ευκολότερη νύχτα, δεν ήταν το ευκολότερο πρωινό. Τις τελευταίες 24 ώρες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα» ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Telegram. Αυτό το γεγονός έρχεται αφού την Παρασκευή η Μόσχα παραδέχθηκε ότι οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν διάφορες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία τις οποίες είχαν καταλάβει οι Ρώσοι τις προηγούμενες εβδομάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ζελένσκι-Βανς για τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς για τις ρωσικές επιθέσεις και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας, τονίζοντας τη σημασία των συστημάτων Patriot για την προστασία της Ουκρανίας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πλήγμα σε λιμάνι Οδησσού και πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε εγκατάσταση καυσίμων, διυλιστήριο και πλοίο ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού στην Οδησσό. Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες ανεξάρτητα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Χτύπημα ρωσικών δυνάμεων σε ταχυδρομείο στο Ντνιπροπετρόφσκ

Το ρωσικό ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε πλήγμα σε ταχυδρομικό κέντρο στη Ντνιπροπετρόφσκ, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο ουκρανικός στρατός για αποθήκευση drones. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ανεξάρτητα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο ουκρανικό πλήγμα σε Wildberries, συναγερμός για drones στην Ozon

Νέα ουκρανική επίθεση με drone έπληξε αποθήκη της Wildberries στο Βολγκογκράντ, προκαλώντας πυρκαγιά χωρίς θύματα. Παράλληλα, χτυπήθηκαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις καυσίμων και αποθήκες στην ίδια περιοχή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος πρεσβευτής: «Η σκληρή πραγματικότητα» του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ρωσία κάλεσε τους Παναμέζους να σκεφτούν τις συνέπειες συμμετοχής στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά από πληροφορίες για στρατολόγηση πολιτών του Παναμά. Η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε τουλάχιστον 20 εμπλεκόμενους.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.