ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ

Β. Μακεδονία: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ενεργειακής κρίσης

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια 30 ημερών και αποδίδεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε χθες Πέμπτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου σε εθνικό επίπεδο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια 30 ημερών και αποδίδεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα στην πρωτεύουσα Σκόπια η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά και την παροχή θέρμανσης, εν μέσω της διογκούμενης ενεργειακής κρίσης.

Η αρμόδια επιτροπή που καταγράφει τα δεδομένα των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης θα παρακολουθεί, θα αναλύει και θα αξιολογεί την κατάσταση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες συγκαλεί την τελική του σύνοδο για το κλίμα στη Νέα Υόρκη

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διοργανώνει στη Νέα Υόρκη την τελευταία του σύνοδο για το κλίμα πριν αποχωρήσει, επικρίνοντας τη βιομηχανία πετρελαίου για τη στάση της και τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες: Συνεργασία για ΤΝ και λύση δύο κρατών στη Μ. Ανατολή ζητά ο ΟΗΕ

Στην τελευταία του ομιλία ως γ.γ. του ΟΗΕ, ο Γκουτέρες κάλεσε για όρια στην τεχνητή νοημοσύνη, τέλος σε πολέμους, δράση για το κλίμα και αναδιοργάνωση του ΟΗΕ, τονίζοντας την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και συντονισμένης διεθνούς προσπάθειας.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επιχορηγούμενα προγράμματα για το Youth Climate Action Fund στον Δήμο Αθηναίων

Οι νέοι 15-24 ετών στην Αθήνα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγήσεις 1.000-4.000€ για δράσεις υπέρ του κλίματος μέσω του Youth Climate Action Fund. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου στο ycaf.cityofathens.gr.
Κλιματική αλλαγή σύγκριση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Βρετανίας: Η κλιματική κρίση αφορά ηγέτες, όχι μόνο ακτιβιστές

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Εντ Μίλιμπαντ, δήλωσε στην Εβδομάδα Κλίματος της Νέας Υόρκης ότι η κλιματική κρίση είναι ζήτημα ασφάλειας και πρέπει να απασχολεί κυβερνήσεις και στρατούς, όχι μόνο ακτιβιστές, τονίζοντας την ανάγκη ενεργειακής ανεξαρτησίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Παιδιά στην Ευρώπη θα ζήσουν περισσότερα χρόνια με ακραίες πυρκαγιές

Παιδιά που γεννιούνται το 2025 στην Ευρώπη θα βιώσουν κατά μέσο όρο 3,2 επιπλέον χρόνια ακραίων συνθηκών πυρκαγιών σε σχέση με αυτά του 1950, λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα μελέτη του Vrije Universiteit Βρυξελλών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου στους Ευζώνους με ένταλμα Ιταλίας για 35 κιλά κοκαΐνης

Συνελήφθη 46χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία στα σύνορα Ευζώνων βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος των ιταλικών Αρχών για διακίνηση 35 κιλών κοκαΐνης το 2007. Ζητείται η έκδοσή του στην Ιταλία για να εκτίσει την ποινή του.