ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ

Β. Μακεδονία: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ενεργειακής κρίσης

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια 30 ημερών και αποδίδεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε χθες Πέμπτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου σε εθνικό επίπεδο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια 30 ημερών και αποδίδεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα στην πρωτεύουσα Σκόπια η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά και την παροχή θέρμανσης, εν μέσω της διογκούμενης ενεργειακής κρίσης.

Η αρμόδια επιτροπή που καταγράφει τα δεδομένα των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης θα παρακολουθεί, θα αναλύει και θα αξιολογεί την κατάσταση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιχθυοκαλλιέργειες θαλάσσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ανδριανός: Η αλιεία και η υδατοκαλλιέργεια μπροστά στην κλιματική αλλαγή

Ο Γ. Ανδριανός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της ελληνικής αλιείας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος πρέπει να συνδυάζεται με τη στήριξη των επαγγελματιών.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 20 εκατ. στρέμματα κάηκαν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Η Ινδονησία θα δεχθεί βοήθεια από Μαλαισία και Σιγκαπούρη για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν σχεδόν 20 εκατ. στρέμματα φέτος, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Nusantara Atlas.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση έως το 2027 για μελέτη αλυσίδας αξίας 1,6 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2027 η πράξη για τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης. Το έργο αφορά καινοτομία-τεχνολογία, έχει κόστος 1,6 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τη ΓΓ Έρευνας.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στις 14 κορυφαίες χώρες υπερυπολογιστών, λέει η κυβέρνηση

Εγκαινιάστηκε ο υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» στο Λαύριο με παρουσία Μητσοτάκη, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις κορυφαίες 14 χώρες διεθνώς. Ανακοινώθηκαν θετικά στοιχεία για Δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα έτη.
υδρογόνο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπαοτού της Εσωτερικής Μογγολίας οδηγεί στην πράσινη υδρογονοκίνηση

Η Εσωτερική Μογγολία, που στηριζόταν στον άνθρακα, πλέον παράγει πράσινο υδρογόνο από ΑΠΕ, καθώς στην Κίνα αναπτύσσονται εμπορικής κλίμακας έργα υδρογόνου, με στήριξη της κυβέρνησης και 41 νέα πιλοτικά προγράμματα από το 2025.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 250 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική

Οι πρόσφατες βροχές στην Αττική ανέδειξαν την ανάγκη για καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία. Η Περιφέρεια σχεδιάζει 30 έργα αξίας 250 εκατ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία και στη διαρκή συντήρηση του δικτύου ρεμάτων για ουσιαστικά αποτελέσματα.